Pe scurt despre Meciul 3 al finalei Ligii Naționale de baschet masculin – ediția 2017/18

Pe scurt despre Meciul 3 al finalei Ligii Naționale de baschet masculin – ediția 2017/18

CSM CSU Oradea a câștigat Meciul 3 al finalei Ligii Naționale de baschet masculin – ediția 2017/18, disputată în compania echipei CSM Steaua EximBank București. Leii Roșii s-au impus pe terenul formației militare, scor 94-70, pentru a reveni în avantaj la general, scor 2-1.

A fost o partidă controlată de elevii lui Cristian Achim. Aceștia s-au instalat la conducere din primele minute, construind un vantaj de 13 lungimi în secvența inaugurală, scor 26-13. CSM-ul s-a impus în fiecare sfert, rezultatele celorlalte trei fiind 20-18, 22-17, respectiv 26-22.

Cvintetul de start al CSM CSU Oradea a marcat 66 puncte, cu patru mai puține decât întreaga zestre de puncte a formației adverse. Asta în condițiile în care unitatea a 2-a a bihorenilor a marcat 28 puncte, cu doar două mai puțin decât cea a gazdelor. Oradea a izbutit un avantaj macim de 25 puncte, având superioritate la punctele din spațiul de trei secunde (34-26), cele înscrise pe contraatac (18-13), după recuperare ofensivă (12-7), respectiv cele după posesie pierdută de adversar (16-12).

Similar partidelor anterioare, s-a consemnat egalitate la recuperările ofensive (10-10). Trebuie precizat că de această dată Oradea a controlat lupta sub cele două panouri.

A fost poate cea mai bună prestație stagională pentru CSM CSU Oradea. Acest lucru se explică și prin faptul că bihorenii au avut 60% la aruncările din acțiune, incluzând 12 reușite de pe semicerc. Totul pe fondul unui joc defensiv remarcabil.

Liderii CSM CSU Oradea în Meciul 3 al finalei LNBM 2018

Eficiență – Kris Richard (29)
Puncte – Vaidas Kariniauskas (21)
Recuperări – Martin Zeno, Arturas Valeika (câte 7)
Pase decisive – Kris Richard (5)
Intercepții – Kris Richard (3)
Capac – Bobe Nicolescu (1)
Plus/minus – Bobe Nicolescu (20)
Minute – Kris Richard (28:47)

De notat că CSM CSU Oradea a avut un contingent de aproximativ 50 susținători la Meciul 3. Acesta a fost alcătuit din familii și apropiați ai jucătorilor și staff-ului tehnic, dar și suporteri ai echipei, o parte a acestora făcând eforturi speciale pentru a venila București tocmai pentru cele două meciuri ale seriei cu CSM Steaua EximBank, din ultimul act. Totodată, se impune să remarcăm bunăvoința și ospitalitatea gazdelor, referitor la tot ce ține atât de echipa, cât și de suporterii echipei orădene.

Meciul 4 al finalei Ligii Naționale de baschet masculin – ediția 2017/18 se va desfășura marți (12.06), ora 20:00, tot la București, în transmisiune directă la DigiSport. Orădenii au posibilitatea să urmărească meciul împreună, dat fiind faptul că se va instala un ecran de mari dimensiuni în Piața Unirii din oraș.

Comentarii

comments