Pe scurt despre meciul CSM CSU Oradea vs BCM U Pitești, scor 81-73

Pe scurt despre meciul CSM CSU Oradea vs BCM U Pitești, scor 81-73

CSM CSU Oradea a depășit BCM U Pitești, scor 81-73, într-un meci contând pentru etapa a 2-a din sezonul regulat al Ligii Naționale de baschet masculin – ediția 2016/17. Partida a avut loc la Arena Antonio Alexe, în cursul zilei de vineri (23.09), în prezența a 1.651 spectatori.

Jocul a demarat în nota de dominare a roș-albaștrilor. Ei au înscris primeșe șapte puncte și nu au privit în urmă până la final. Adversarul a izbutit o dată să restabilească egalitatea, dar nu a reușit să preia conducerea. De altfel, CSM-ul a fost în avantaj pe tabela de marcaj preț de 39 minute și 37 secunde din timpul de joc efectiv.

Oradea a avut un avantaj maxim de 17 puncte, consemnat în sfertul al 3-lea. CSM-ul a avut și o cădere în joc, permițând adversarului să se apropie la șase lungimi în secvența decisivă. Elevii lui Cristian Achim au strâns rândurile la final și au gestionat avantajul pe tabela de marcaj pentru a obține cel de-al 2-lea succes stagional.

Gazdele au avut avantaj la recuperare și recuperare ofensivă, la intercepție, capace și posesii pierdute. Adversarul a fost mai precis, atât din acțiune, cât și de la linia de pedeapsă. CSM-ul a forțat mai multe acțiuni în apropierea coșului și a obținut vizite la linia de pedeapsă de pe urma contactelor cu jucătorii adverși.

Cătălin Petrișor a suferit o contuzie la cap. El a fost transportat la spital pentru investigații amănunțite după terminarea partidei. Titus Nicoară a absentat din cauza unei accidentări la mână, iar Zarko Comagic a rămas în afara lotului din cauza limitei de cel mult cinci jucători străini permiși pe foaia oficială.

Branko Mirkovic a reușit 17 puncte, 7 pase decisive și 6 recuperări, Martin Zeno a adăugat 16 puncte, 7 pase decisive, 5 recuperări, Muhamed Pasalic a reușit 16 puncte, iar Andrei Mandache a încheiat cu 12 puncte pentru CSM. De cealaltă parte, Pavel Marinov și Adrian Tudor au reușit câte 14 puncte fiecare.

CSM CSU Oradea are 2-0 la general. Campionatul se întrerupe pentru două săptămâni, însă roș-albaștrii sunt angrenați în cupele europene. Următorul meci este programat tot la Arena Antonio Alexe, în cursul zilei de marți (27.09), ora 19, în compania lui BC Prievidza. Meciul contează pentru Basketball Champions League și opune campioanele în exercițiu ale României și Slovaciei.

Comentarii

comments