Pe scurt despre meciul pierdut la Sibiu

Pe scurt despre meciul pierdut la Sibiu

CSM CSU Oradea a pierdut meciul cu BC CSU Sibiu, din cadrul etapei a 30-a în Liga Națională de baschet masculin – ediția 2017/18. Rezultatul final al partidei desfășurate sâmbătă (21.04) a fost de 93-92.

Meciul a avut două reprize diametral opuse. Prima a fost controlată de către bihoreni, aceștia desprinzându-se la un maxim de 16 lungimi. Scorul la jumătatea confruntării a fost de 45-35. Lucrurile s-au schimbat în repriza secundă, atunci când Sibiul a anult aproape întreg deficitul pe parcursul sfetului 3 și s-a impus grație celor 58 puncte marcate în ultimele 20 minute de joc.

Soarta jocului a fost decisă în ultimele secunde, după 11 schimbări la conducere și cinci egalități pe tabela de marcaj. Sibiul și-a completat seara dominantă la recuperare cu două mingi culese la panoul orădean după aruncări libere ratate, astfel încât timpul de joc s-a scurs și echipa gazdă s-a impus cu la limită.

De altfel, CSM CSU Oradea a suferit enorm în lupta la recuperare. Raportul general a fost de 46-24, iar cel al recuperărilor ofensive a fost de 21-6. De aici a rezultat și raportul de 23-7 la punctele înscrise pe șansa a 2-a.

Roș-albaștrii au avut o seară excelentă la aruncările de două puncte, unde au terminat cu un procentaj de 74%. O statistică remarcabilă ținând cont de felul în care CSU Sibiu aglomerează spațiul de trei secunde în defensivă. CSM-ul avut 26/35 la acest procedeu, cu 7/27 la trei puncte, respectiv 19/24 la linia de pedeapsă.

Oradea a pierdut în condițiile în care a avut cu 23 procente peste formația adversă la linia de pedeapsă. În plus, CSM-ul a avut avantaje la posesii pierdute (11-16) și intercepții (9-6).

Liderii CSM CSU Oradea la Sibiu

Eficiență – Sean Denison (22)
Puncte – Vaidas Kariniauskas (20)
Recuperări – Sean Denison (5)
Pase decisive – Vaidas Kariniauskas (6)
Intercepții – Kris Richard (3)
Capac – Sean Denison, Bogdan Țîbîrnă (câte 1)
Plus/minus – Arturas Valeika (7)
Minute – Kris Richard (32:24)

Prestația ofensivă a lui Sean Denison a fost impresionantă. Canadianul a terminat cu 7/7 la aruncările de două puncte și 1/1 la cele de trei puncte. El a încheiat cu 1/3 la linia de pedeapsă și a fost liderul echipei la eficiență și puncte marcate, fiind al 3-lea marcator al echipei.

Acesta este cel de-al 3-lea meci pierdut de CSM CSU Oradea la diferență de un singur punct în acest sezon. Roș-albaștrii au mai pierdut cu CSU Sibiu pe teren propriu în prima etapă, respectiv la Cluj-Napoca, tot în prima fază sezonului regulat.

În urma acestui rezultat, CSM CSU Oradea are un bilanț general de 20-10 și se situează pe locul al 4-lea în ierarhia la zi a Ligii Naționale de baschet masculin – ediția 2017/18.

Comentarii

comments

Attachment