Pe scurt despre potențialii adversari ai CSM CSU Oradea în preliminariile FIBA Europe Cup 2017/18

Pe scurt despre potențialii adversari ai CSM CSU Oradea în preliminariile FIBA Europe Cup 2017/18

CSM CSU Oradea își va descoperi adversarul din primul tur preliminar al FIBA Europe Cup – ediția 2017/18 în cursul zilei de joi (03.08), atunci când este programată tragerea la sorți la Munchen (Germania).

Un număr total de 30 echipe s-au înscris în această competiție. Acestea se lupptă pentru un număr de 10 locuri disponibile în faza grupelor. Restul de locuri, până la 32, va fi completat cu echipe eliminate din tururile preliminare ale Basketball Champions League.

___

TURUL I Preliminar

CSM CSU Oradea a fost repartizată în categoria capilor de serie în primul tur preliminar. Aici, roș-albaștrii se pot confrunta cu una din următoarele nouă echipe: BC Balkan Botevgrad (BUL), s.Oliver Würzburg (GER), Szolnoki Olaj KK (HUN), KR (ISL), Bnei Herzliya (ISR), BC Nevezis (LTU), Parma (RUS), KFUM Boras Basket (SWE) sau Demir Insaat Büyükcekmece (TUR).

La o primă privire remarcăm că CSM-ul poate întâlni un adversar din țările învecinte, Bulgaria sau Ungaria, dar în același timp există și varianta unei deplasări lungi, precum Islanda, Suedia, Rusia sau Israel. Totodată, obersvăm că încă din primul tur preliminar sunt reprezentate câteva țări puternice precum Turcia, Rusia, Germania, Israel sau Lituania.

Aruncăm o scurtă privire asupra potențialului oponent al CSM CSU Oradea în primul tur preliminar al FIBA Europe Cup 2017/18:

BC Balkan Botevgrad – sfert finalistă a ultimei ediții de campionat în Bulgaria, locul 5 în sezonul regulat.

s.Oliver Wurzburg – locul 14 în ultima ediție de campionat în Germania. Antrenor este Dirk Bauermann, unul dintre cei mai titrați antrenori germani din baschet.

Szolnok Olaj KK – sfert finalistă a ultimei ediții de campionat în Ungaria, locul 5 în sezonul regulat. Cea mai titrată echipă maghiară a ultimului deceniu.

KR – este campioana în exercițiu a Islandei. Are o serie activă de patru titluri naționale consecutive și un total de 16 campionate câștigate.

Bnei Hertzeliya – sfert finalistă a ultimei ediții de campionat în Israel. A ocupat locul 5 în sezonul regulat, fiind învinsă în playoff de Maccabi Tel-Aviv.

BC Nevezis – locul 9 în ultima ediție de campionat în Lituania. Are o serie de șapte participări consecutive în Liga Baltică.

Parma – locul 13 (ultimul) în cea mai puternică ligă regională din Europa, Liga VTB. A fost primul sezon în această competiție pentru gruparea din localitatea Perm (Rusia), în cadrul căreia a repurtat o singură victorie.

KFUM Boras Basket – sfert finlistă a ultimei ediții de campionat în Suedia. A terminat sezonul regulat pe locul al 5-lea.

Demir Insaat Büyükcekmece – locul 13 în ultima ediție de campionat din Turcia. Formația amintită l-a înregimentat în această vară pe Vlad Moldoveanu.

În urna outsiderilor a fost repartizată și CSU Sibiu, însă FIBA a anunțat că a impus o restricție de țară, astfel încât cluburile din Liga Națională de baschet masculin a României nu se pot confrunta direct în preliminariile FIBA Europe Cup.

___

TURUL II Preliminar

Dacă va trece de primul tur preliminar, pe care îl va disputa în dublă manșă pe 20 septembrie (în deplasare) și 27 septembrie (pe teren propriu), CSM CSU Oradea va avansa în cel de-al 2-lea tur preliminar. Aici potențialii adversari sunt: Proximus Spirou Basket (BEL), BC Beroe (BUL), Petrolina AEK Larnaca (CYP), Tartu University (EST), ESSM Le Portel (FRA), Falco KC Szombathely (HUN), FC Do Porto (POR), Södertälje (SWE) sau BC Khimik (UKR).

Aruncăm o scurtă privire asupra potențialului oponent al CSM CSU Oradea în cel de-al 2-lea tur preliminar al FIBA Europe Cup 2017/18:

Proximus Spirou Basket – semifinalistă a ultimei ediții de campionat în Belgia. A încheiat sezonul regulat pe locul 5.

BC Beroe – finalistă a ultimei ediții de campiont în Bulgaria. A terminat sezonul regulat pe locul 3.

Petrolina AEK Larnaca – finalistă a campionatului din Cipru. S-a clasat pe locul al 2-lea în sezonul regulat.

Tartu University – semifinalistă a ultimei ediții în Estonia. Locul 2 în sezonul regulat.

ESSM Le Portel – sfert finalistă a ultimei ediții de campionat în Franța. A încheiat sezonul regulat pe locul 7.

Falco KC Szombathely – finalistă a campionatului maghiar. S-a clasat pe locul al 2-lea în faza regulată.

FC Do Porto – finalistă în campionatul Portugaliei. A câștigat sezonul regulat.

Södertälje Kings – finalistă a campionatului din Suedia, văzându-și oprită seria de patru titluri naționale în succesiune. A încheiat sezonul regulat pe locul 3.

BC Khimik – finalistă a ligii din Ucraina, văzându-și oprită seria de două titluri naționale consecutive. A terminat sezonul regulat pe locul 2.

Între echipele calificate direct pentru turul al 2-lea preliminar se află și Steaua CSM EximBank București. FIBA a impus o restricție de țară, astfel încât CSM-ul nu se poate duela cu echipa din capitala României.

În cadrul celui de-al 2-lea tur preliminar, CSM CSU Oradea ar urma să găzduiască prima manșă pe data de 4 octombrie și să evolueze în deplasare în jocul revanșă, pe 11 octombrie 2017.

Ceremonia de tragere la sorți se va desfășura joi (03.08), la Munchen (Germania).

Foto: Roby Boros

Comentarii

comments