Pe scurt despre prima manșă a dublei cu Lukoil Academic

Pe scurt despre prima manșă a dublei cu Lukoil Academic

CSM CSU Oradea a cedat, scor 72-75, prima manșă a dublei cu Lukoil Academic, contând pentru turul al 2-lea preliminar din Basketball Champions League. Partida s-a desfășurat la Universiada Hall din Sofia.

Partida a avut parte de echilibru și a cuprins numeroase schimbări la conducere pe tabela de marcaj. Bulgarii au controlat primul act, câștigându-l la limită, scor 22-21. Sfertul al 2-lea a consemnat cea mai bună perioadă de joc pentru defensiva CSM-ului. Aceasta a permis adversarului să pună doar 12 puncte pe tabela de marcaj. Finalul reprizei a aparținut orădenilor, care ai intrat în avantaj la vestiare, scor 38-34.

Sfertul al 3-lea a început cu mai multe reușite de la mare distanță pentru amfitrioni. Aceștia au reușit să treacă în avantaj, dar bihorenii au replicat. Astfel, cu zece minute înainte de final scorul era de 57-54. Numărul mare de erori la construcție, respectiv imprecizia din apropierea coșului, din poziții favorabile, a îndepărtat CSM-ul de victorie în pofida faptului că la un moment dat a avut un avantaj de opt puncte. Partida s-a încheiat cu scorul de 75-72.

Bulgarii au fost mai preciși la aruncările de două puncte. Ei au avut superioritate la recuperările ofensive (13-8), la punctele din spațiul de trei secunde (36-26) și la pase decisive (21-17). De asemenea, Lukoil a avut mai puține greșeli în jocul de construcție (13-16 la posesii pierdute). Un avantaj major pentru gazdele acestei partide a fost raportul punctelor marcate după posesie pierdută de adversar (20-9).

CSM CSU Oradea a avut procentaj net superior la aruncările de trei puncte. De asemenea, a aruncat mai precis de la linia de pedeapsă. S-a consemnat egalitate la punctele marcate pe recuperare ofensivă (10-10).

Martin Zeno a fost principalul marcator cu 18 puncte. El a adăugat 4 recuperări și 4 pase decisive. Sean Barnette a fost cel mai eficient jucător. Acesta a reușit 15 puncte, 8 recuperări și 4 pase decisive pentru 23 la eficiență. Contribuții notabile au avut Muhamed Pasalic – 12 puncte, respectiv Branko Mirkovic – 10 puncte. De notat că Rareș Pașca a reușit +11 la capitolul +/-, fiind lider al CSM-ului la acest capitol.

Jocul revanșă se dispută joi (06.10), la Oradea. Partida demarează cu începere de la ora 19:00, fiind televizată. Bilete se pot achiziționa de pe site-ul www.eventbook.ro. Învingătoarea dublei confruntări se califică în grupele Basketball Champions League.

Foto: basketballcl.com

Comentarii

comments

Attachment

csm