Pe scurt despre primul meci de la Arena Antonio Alexe în 2018

Pe scurt despre primul meci de la Arena Antonio Alexe în 2018

CSM CSU Oradea a câștigat primul meci disputat pe teren propriu în anul 2018. Leii Roșii au depășit Dinamo București, scor 104-65, într-un joc contând pentru etapa a 13-a din sezonul regulat al Ligii Naționale – ediția 2017/18. Partida s-a desfășurat luni (08.01), la Arena Antonio Alexe.

Întâlnirea a fost controlată de amfitrioni. Aceștia au beneficiat de un plus evident de experiență și prezență fizică în spațiul de trei secunde. De asemenea, Oradea a fost superioară la aruncările de pe semicerc, la circulația mingii, respectiv la presiunea exercitată asupra purtătorului de minge.
Cu un procentaj de 77% la aruncările de două puncte, numărul recuperărilor ofensive nu a avut cum să fie unul foarte mare, acesta fiind singurul capitol la care echipa din capitală, extrem de curajoasă, cu jucători tineri de mare perspectivă, dar total lipsiți de experiența jocurilor în primul eșalon, a fost superioară.

Antrenorul Cristian Achim a rulat toți cei 11 jucători aflați în prezent sub contract cu CSM CSU Oradea. Cinci dintre aceștia au înscris peste zece puncte, opt oameni având peste zece la eficiență. Fiecare jucător a înregistrat cel puțin 10 minute pe parchet.

Liderii echipei orădene au fost:

Eficiență – Bobe Nicolescu, Nemanja Milosevic (22)
Puncte – Bobe Nicolescu (18)
Recuperări – Nemanja Milosevic (7)
Pase decisive – Muhamed Pasalic (5)
Intercepții – Kris Richard, Muha Pasalic, Bobe Nicolescu (3)
Capace – Bogdan Țîbîrnă (3)
Minute – Basti Ionescu (30:00)
Plus/minus – Andrei Mandache (37)

Acesta a fost primul meci la Arena Antonio Alexe pentru Kris Richard. El a bifat 17 minute, perioadă în care a totalizat 7 puncte, 3 pase decisive, 3 intercepții și un capac, fără minge pierdută pentru 13 la eficiență și 22 la +/-.

Bobe Nicolescu a înregistrat cea mai bună prestație stagională, cu recorduri personale de puncte și eficiență. Basti Ionescu a reușit un record personal stagional de puncte marcate.

Oradea a avut un nou oaspete de seamă prin intermediul primului meci din 2018. Este vorba despre prezența lui Dan Niculescu, unul dintre cei mai importanți jucători de baschet din istoria României, un simbol al lui Dinamo București. Actualmente, domnul Niculescu deține funcția de antrenor principal al formației care a cucerit 22 titluri naționale.

După acest meci, CSM CSU Oradea are 8-5 la general și se situează pe locul al 5-lea în clasamentul provizoriu al Ligii Naționale de baschet masculin – ediția 2017/18.

Foto: Roby Boros

Comentarii

comments

Attachment