Pe scurt despre Steaua CSM EximBank vs CSM CSU Oradea, scor 85-70

Pe scurt despre Steaua CSM EximBank vs CSM CSU Oradea, scor 85-70

CSM CSU Oradea a pierdut meciul cu Steaua CSM EximBank București, contând pentru etapa a 30-a din sezonul regulat al Ligii Naționale de baschet masculin – ediția 2016/17. Rezultatul final al partidei desfășurate în capitală a fost de 85-70.

Formația antrenată de Cristian Achim a jucat în nouă oameni. Opt dintre ei au bifat peste 13 minute de joc. Roș-albaștrii au reușit un sfert al 2-lea de excepție din punct de vedere defensiv. Oradea și-a limitat adversarul la doar opt puncte marcate în acest interval. Din păcate această prestație nu a fost repetată în repriza secundă.

Prestația ofensivă a echipei a lăsat de dorit. Dovadă în acest sens sunt cele cinci aruncări libere ratate în primul sfert, atunci când CSM-ul a marcat doar două coșuri din acțiune, unul consemnat pe recuperare ofensivă. În plus, arncările de la mare distanță au reprezentat o problemă, CSM-ul marcând-o pe prima de abia în sfertul asl 3-lea. Nivelul de agresivitate în faza ofensivă a fost scăzut pe parcursul reprizei secunde, lucru ilustrat de faptul că echipa nu a avut nici măcar o vizită la linia de pedeapsă, iar cu trei minute înainte de final niciun jucător al echipei nu a avut mai mult de două greșeli personale comise.

Roș-albaștrii au avut diferiți lideri la principalele capitole statistice.

Andrei Mandache și Sean Barnette au avut indici de 16 la eficiență.

Mandache a avut 14 puncte, patru pase decisive și tot atâtea întercepții. De asemenea, a terminat cu patru reușite din spatele semicercului. Exceptând capitolul puncte marcate, căpitanul CSM-ului a fost lider al echipei la coloanele menționate.

În schimb, Barnette a contabilizat opt recuperări, incluzând două ofensive cu șase defensive. Americanul a bifat aproape 33 minute pe parchet. Sean a fost liderul echipei la aceste capitole statistice.

Martin Zeno a fost principalul marcator al echipei. El a contabilizat 18 puncte și a încheiat partida cu 8/15 la aruncările din acțiune. Z a terminat cu cinci aruncări libere executate, a fost faultat de șase ori și a pierdut posesia mingii în cinci rânduri. Americanul a fost lider la toate aceste capitole.

Bogdan Țîbîrnă a avut cel mai bun coeficient +/- din cadrul echipei. El a terminat cu 11 la acest capitol.

Contribuție remarcabilă a avut și Sean Denison. Canadianul a totalizat 10 puncte, 3 recuperări (două ofensive) și 2 intercepții pentru 14 la eficiență.

În urma acestui rezultat, CSM CSU Oradea are un bilanț general de 14-12. Roș-albaștrii susțin următorul meci pe teren propriu, în compania lui BCM U Pitești. Acesta se va disputa sâmbătă (01.04), ora 19.00, la Arena Antonio Alexe.

Foto Roby Boros

Comentarii

comments

Attachment

Mandache