Pe scurt despre succesul de la Piteşti

Pe scurt despre succesul de la Piteşti

CSM CSU Oradea a dispus de BCM U Pitești, scor 86-76, într-un meci contând pentru etapa a 26-a din sezonul regulat al Ligii Naționale de baschet masculin – ediția 2016/17. Jocul s-a desfășurat miercuri (15.03), la Sala Sporturilor Trivale.

Roș-albaștrii au controlat jocul, având inițiativa preț de aproximativ 38 minute din timpul de joc. Antrenorul Cristian Achim a rotit nouă jucători, opt dintre ei având peste 13 minute pe parchet.

Formația bihoreană a avut superioritate la procentajul aruncărilor din acțiune (49%-44%) în condițiile în care CSM-ul a avut cu zece aruncări din acțiune mai mult decât adversarul. De asemenea, Oradea a fost mai bună la pase decisive (25-17), intercepții (10-3) și posesii pierdute (9-18).

CSM-ul a avut șapte marcatori. Cinci dintre ei au avut peste 10 puncte marcate. Cinci jucători au bifat câte două recuperări ofensive.

Principalul realizator a fost Sean Denison, autor a 19 puncte, 4 recuperări, 4 pase decisive, 2 intercepții și un capac pentru 22 la eficiență.

Titus Nicoară a izbutit recorduri personale stagionale de puncte și la eficiență. El a avut 19 puncte, 5 recuperări și 2 intercepții pentru 21 la eficiență.

Remacabil este faptul că Denison și Nicoară au avut 17 coșuri din acțiune. Titularii pozițiilor 4-5 au executat 28 aruncări din acțiune. O performanță remarcabilă, ce evidențiază jocul colectiv inteligent, găsirea soluțiilor de a finaliza din apropierea coșului cu oamenii antrenați și obișnuiți să facă acest lucru.

Martin Zeno a contribuit cu 14 puncte, 5 pase decisive și 2 intercepții, iar Sean Barnette a bifat 14 puncte, 3 recuperări. Cel din urmă a avut 3/3 la aruncările din spatele semicercului.

Muhamed Pasalic a avut cel mai bun indice +/-. El a terminat cu 11 puncte, 4 pase decisive, 3 recuperări și 2 l eficiență. Bosniacul a terminat meciul cu 13 la +/-.

Căpitanul Andrei Mandache a totalizat 5 puncte, 4 pase decisive și o intercepție. El a fost al 6-lea jucător cu cel puțin o recuperare sub coșul advers. De asemenea, el a depus un efort remarcabil în faza defensivă.

Will Franklin a avut o prestaţie de excepţie. El a bifat 30 minute de joc, perioadă în care a totalizat 4 puncte, 7 recuperări şi 7 pase decisive cu 2 intercepţii şi o minge pierdută. Americanul a atras cele mai multe faulturi asupra sa, cinci la număr. Cel mai remarcabil raport este cel al numărului de aruncări asumate (4) faţă de indicele eficienţei (17). Este un record personal stagional pentru Franklin la capitolul eficienţă.

Se impune să remarcăm buna pregătire fizică a lui Franklin, jucător care bifează câte 30 minute pe meci în TOP 6, în ritm cu două meciuri pe săptămână. Preparatorul fizic Marius Marinău şi însuşi jucătorul au principele merite în această situaţie.

Comentarii

comments

Attachment

19