Pe scurt despre victoria cu CSM Steaua București, scor 71-65

Pe scurt despre victoria cu CSM Steaua București, scor 71-65

CSM CSU Oradea s-a calificat în finala Cupei României 2018. Formația antrenată de Cristian Achim a depășit pe CSM Steaua București, scor 71-65, în prima semifinală a turneului găzduit la Sepsi Arena din Sfântu Gheorghe.

Confruntată cu probleme la aruncările de trei puncte, în special în prima repriză, dar și cu blocajul defensiv, întrucât a permis adversarului să culează 16 recuperări sub coșul advers, echipa bihoreană a găsit soluții să obțină victorie și implicit calificarea în ultimul act. Acest lucru a fost posibil cu un nivel impresionant de apărare, cu presiunea exercitată în permanență asupra omului cu mingea și prin prisma faptului că a găsit soluțiile potrivite în momentele cruciale pe faza de atac.

A fost un efort fizic și un consum mental remarcabile. Jocul ofensiv nu a strălucit, însă apărarea a fost remarcabilă, iar dăruirea fiecărui jucător pe tot parcursul celor 40 minute de joc au pavat drumul echipei din Oradea spre ultimul act al competiției.

Kris Richard a avut o prestație impresionant în repriza secundă, atunci când a ieșit la rampă, echipa sa având neapărată nevoie de un imbold pe faza de atac. Acțiunile sale au cuprins finalizări de la mare distanță, dar și pe pătrundere. În pofida efortului depus în atac, americanul s-a achitat remarcabil de sarcini și în defensivă.

Liderii echipei în acest meci

Eficiență – Muhamed Pasalic (14)
Puncte – Kris Richard (18)
Recuperări – Bobe Nicolescu, Andrei Mandache, Bogdan Țîbîrnă, Kris Richard (4)
Pase decisive – Bobe Nicolescu, Andrei Mandache, Goran Gajovic, Muhamed Pasalic (3)
Intercepții – Bobe Nicolescu, Vaidas Kariniauskas (3)
Capace – Arturas Valeika (3)

Staff-ul tehnic al CSM CSU Oradea a rotit zece jucători în această partidă. Ei au petrecut între 5 și 33 minute pe parchet. Nouă jucători au bifat cel puțin 12 minute în teren.

Un grup de aproximativ 30 suporteri orădeni au sprijinit echipa pe tot parcursul celor 40 minute de joc. Aceștia au scandat și încurajat formația bihoreană indiferent de oscilațiile din joc și de pe tabela de marcaj. Aportul suporterilor a fost remarcat și de antrenorul Cristian Achim la conferința de presă ce a urmat meciului.

Foto: Roby Boros

Comentarii

comments

Attachment