Pe scurt despre victoria din Meciul 4 al seriei cu BCM U FC Argeș Pitești

Pe scurt despre victoria din Meciul 4 al seriei cu BCM U FC Argeș Pitești

CSM CSU Oradea și-a asigurat califiarea în semifinalele Ligii Naționale de baschet masculin – ediția 2017/18 în urma victoriei repurtate în Meciul 4 al seriei cu BCM U FC Argeș Pitești. Confruntarea de la Sala Sporturilor Trivale, desfășurată vineri (11.05), s-a încheiat cu scorul de 74-67.

Partida a cuprins opt schimbări la conducere și șapte situații de egalitate. CSM-ul a revenit de la un deficit de șase lungimi, consemnat în prima repriză și a preluat conducerea, desprinzându-se la zece puncte în minutul 32 al partidei. Piteștenii au replicat, venind la conducere, scor 64-63, însă lucrurile au decurs favorail roș-albaștrilor în final.

Oradea a realizat un parțial de 11-3 în ultimele trei minute și 20 secunde de joc. Întâi Sean Denison a marcat o aruncare liberă pentru a egala situația pe tabela de marcaj, apoi Arturas Valeika a fost precis de amele ori de la linia de pedeapsă pentru a aduce CSM-ul definitiv la conducere, iar Vaidas Kariniauskas a înscris un coș de trei puncte din zero grade pentru a desprinde CSM-ul la două posesii pe tabela de marcaj. Kris Richard și Andrei Mandache au înscris ultimele patru puncte ale CSM-ului, de la linia de pedeapsă.

Similar Meciului 3, CSM CSU Oradea a ratat zece aruncări libere. În plus, bihorenii au avut probleme la blocajul defensiv prin prisma nivelului de intensitate superior în jocul argeșenilor. Oradea a pierdut cu 14-11 la recuperare ofensivă, însă a compensat la pase ecisive (18-14), posesii pierdute (10-13) și intercepții (7-1). De altfel, pe tot parcursul acestei serii formația antrenată de Cristian Achim a avut grijă de minge. Meciul 4 s-a terminat cu un raport al eficienței de 90-64 în favoarea CSM CSU Oradea.

Liderii echipei în Meciul 4

Eficiență – Kris Richard, Goran Gajovic (18)
Puncte – Sean Denison (16)
Recuperări – Arturas Valeika (11)
Pase decisive – Vaidas Kariniauskas (6)
Intercepții – Kris Richard (4)
Capac – Richard, Zeno, Valeika, Kariniauskas (1)
Minute – Vaidas Kariniauskas (28:06)
Plus/Minus – Andrei Mandache (21)

A fost un nou efort colectiv și o nouă demonstrație că jucătorii se pot compensa reciproc. A fost o seară mai puțin productivă la finalizare, chiar dacă echipa a terminat cu procentaje mai bune la aruncările din acțiune decât oponentul. Defensiva a fost din nou impresionantă și a purtat CSM-ul spre victorie încă o dată.

Similar meciului anterior, toți jucătorii utilizați au depus un efort considerabil și au avut un nivel ridicat de intensitate, însă la nivelul realizărilor a fost seara în care Goran Gajovic a compensat pentru jocul mai puțin precis la finalizae al lui Martin Zeno. Muntenegreanul a avut 6/7 la aruncările din acțiune și a întrerupt seria de trei partide fără reușită de pe semicerc.

Sean Denison a fost mult mai precis și la activ la finalizare, după ce în partida anterioară a contribuit cu un joc exemplar în apărare și la recuperare. Kris Richard nu a strălucit la finalizare, însă oferit o mostră de apărare impresionantă, ieșind la rampă nu doar din punct de vedere statistic.

Scorul general a fost de 3-1. CSM CSU Oradea avansează în semifinalele LNBM 2018, acolo unde se duelează cu BC CSU Sibiu.

Foto: Roby Boros

Comentarii

comments

Attachment