Pe scurt despre victoria obținută în meciul decisiv al finalei mici

Pe scurt despre victoria obținută în meciul decisiv al finalei mici

CSM CSU Oradea a învins BC CSU Sibiu, scor 72-71, în Meciul 3 (decisiv) al finalei mici din Liga Națională de baschet masculin – ediția 2016/17. Roș-albaștrii au câștigat seria cu scorul general de 2-1, cucerind astfel medaliile de bronz.

Partida a cuprins o revenire spectaculoasă, de la un deficit de 18 puncte pe tabela de marcaj. CSM-ul a condus în prealabil pe parcursul sfertului 3, cu precizarea că nu a izbutit. Leii Roșii au izbutit să revină și să se impună chiar dacă au ratat două aruncări libere în ultimul minut și au terminat cu un procentaj de doar 53% la acest procedeu.

CSM-ul a marcat ultimele patru puncte ale partidei. Coșul victoriei a purtat semnătura lui Will Franklin. Acesta a cules o recuperare ofensivă și apoi a așezat mingea în coș chiar pe sirena ce a anunțat încheierea jocului.

Oradea a beneficiat de o contribuție foarte importantă din partea unității a 2-a. Aceasta a adus 33 puncte pe tabela de marcaj, raportat la cele 12 ale rezervelor formației din Sibiu.

Muhamed Pasalic a contribuit cu 27 puncte. El a început jocul pe bancă, dar a marcat șapte coșuri de trei puncte și a încheiat cu 10/12 la aruncările din acțiune. De asemenea, bosniacul a terminat cu 3 pase decisive pentru un indice de 29 la eficiență cu 17 la +/-.

De notat că niciun alt jucător al echipei orădene nu a marcat de la mare distanță. Ceilalți componenți ai CSM-ului au avut 0/8 cumulat la acest procedeu.

Formația pregătită de Cristian Achim a avut superioritate la aruncările din acțiune (28-24) și procentajul acestora (53%-39). De asemenea, raportul paselor decisive (15-11) a avantajat echipa din Oradea, similar eficienței (82-76).

Cristian Achim a rotit zece jucători. Doi au avut peste 30 minute de joc, trei au avut peste 20, iar trei au avut peste 10. În fine, doi dintre componenții echipei au avut cinci minute, respectiv câteva secunde pe parchet.

Foto: Roby Boros

Comentarii

comments

Attachment

Muha