Performanțe notabile pentru CSM Oradea la Campionatul Național de atletism în aer liber – ediția 2017

Performanțe notabile pentru CSM Oradea la Campionatul Național de atletism în aer liber – ediția 2017

Atleții legitimați la CSM Oradea au participat la Campionatul Național de atletism în aer liber, pentru seniori și tineret. Evenimentul a avut loc la Pitești, unde Ligia Bara, Laviniu Chiş şi Vasile Conţ au obținut clasări pe podium.

Ligia Bara, sportivă antrenată de Mariana și Virgil Preda, s-a clasat pe primul loc la săritura în înălțime. Sportiva legitimară la CSU CSM Oradea a devenit campioană a României de seniori cu o performanță de 1.83 metri. Acesta este cel mai bun rezultat al sezonului 2017, potrivit bihon.ro.

De notat că Ligia a mai câștigat Campionatele Internaționale ale României, de la Cluj-Napoca și s-a clasat pe locul 2 în aceeași probă la Cupa Europei pe echipe. Ea a revenit în activitate după o absență îndelungată. Prin prisma acestui rezultat, Ligia Bara devine prima atletă din Oradea ce câștigă titlul național în aceeași probă la toate categoriile de vârstă: trei categorii de juniori, tineret, respectiv seniori, notează sursa citată.

Vasile Conț a obținut trei medalii. Sportivul antrenat de Robert Olah a câștigat proba de 5.000 metri tineret cu timpul de 14 minute 35.59 secunde. Acest rezultat a fost suficient și pentru câștigarea medaliei de bronz la seniori în aceeași probă. În fine, Conț a participat la proba de 3.000 metri, unde a alergat 9 minute 12.27 secunde, rezultat cu care a devenit campion național de tineret și s-a clasat pe locul 4 în proba de seniori.

Conț va participa la Balcaniada de atletism pentru seniori, eveniment programat a se desfășura la sfârșitul acestei săptămâni. Această reuniune atletică se va desfășura în Serbia.

În fine, Laviniu Chiș, sportiv antrenat de același Robert Olah, a obținut medaliile de argint atât la seniori, cât și la tineret în proba de 1.500 metri. El a acoperit această distanță în 3 minute, 50.51 secunde.

Comentarii

comments