Prezentare adversari – Maccabi Rand Media Rishon LeZion

Prezentare adversari – Maccabi Rand Media Rishon LeZion

Maccabi Rand Media Rishon LeZion este următorul adversar al echipei CSM CSU Oradea. Cele două echipe se întâlnesc pe 25 octombrie 2016, cu începere de la ora 21:00, într-un meci contând pentru etapa a 2-a din sezonul regulat al Basketball Champions League.

Roș-albaștrii se duelează cu campioana în exercițiu a Israelului. Maccabi Rishon a realizat o performanță impresionantă, reușind în playoff-ul sezonului precedent să le învingă pe cele mai puternice cluburi din baschetul israelian. Această grupare a eliminat pe Maccabi Tel-Aviv în semifinale, respectiv pe Hapoel Ierusalim în ultimul act. A fost primul titlu din istoria clubului.

Acesta a luat ființă în anul 1976. La exact 40 ani distanță a obținut primul trofeu din istorie. De asemenea, are două finale de cupă, în 1992 și 2012.

La modul neoficial, Maccabi Rishon LeZion dispune de un buget de peste 3 milioane euro pentru sezonul competițional 2016/17. De notat că principalul sponsor al echipei este un trust media.

Echipa joacă la Beit Maccabi, o sală cu capacitate de 2.200 locuri, amplasată în Rishon LeZion. Aceasta este în proprietarea clubului.

Antrenor este Arik Shivek. Acesta a participat ca lector la tradiționalul clinic de antrenori organizat anual în luna septembrie de Federația Română de Baschet. El are o activitate îndelungată în baschet. Cele mai notabile rezultate ale carierei sale sunt, pe lângă titlul de campion al Israelului, cucerit în 2016, cele trei campionate câștigate în Olanda, respectiv două cupe Belgiei. El a fost și antrenor al echipei naționale a Israelului.

Cele mai sonore nume din istoria lui Maccabi Rishon sunt americanul Darryl Monroe, respectiv Shawn Dawson. Cel din urmă ar putea să revină în angrenajul echipei cât de curând.

Lotul actual cuprinde cinci jucători străini, toți americani. De notat că regulamentul permite folosirea a cel mult opt străini pentru o echipă israeliană.

Componența lotului de jucători:

Fundași – Joe Jackson (SUA), Patrick Richard (SUA), Anthony Hilliard (SUA), Nitzan Nanochi, Avraham Ben Chimol
Extreme – Nimrod Levi, Cornelius Or, Ron Moshe Nekrashevich
Pivoți – Idan Zalmanson, Charles Thomas (SUA), Javon McCrea (SUA), Elishay Kadir, Niv Yizaq Baloul

Foto: Basketball Champions League

Comentarii

comments

Attachment

maccabirishon