Primul succes în presezon

Primul succes în presezon

CSM CSU Oradea a obținut primul succes în presezon. Campioana României a depășit pe SCM U Craiova, scor 78-64, în cel de-al 2–lea meci susținut la turneul memorial Elemer Tordai de la Sibiu. Partida s-a desfășurat la Sala Transilvania, în cursul serii de sâmbătă (27.08).

Oradea a început jocul cu Mirkovic, Zeno, Barnette, Nicoară și Denison. Jocul ofensiv al CSM-ului a fost cursiv în primele minute de joc, rezultând multilpe oportunități de a marca, deseori din situații de aruncare deschisă. CSM-ul a controlat situația pe tabela de marcaj, lucru reușit inclusiv după intrarea în rotație. La capătul primului sfert scorul era de 24-19.

Secvența a 2-a a demarat cu Mirkovic, Pasalic, Nicolescu, Comagic, Țîbîrnă. Pivotul ieșean a dat satisfacție, fiind menținut o perioadă mai lungă de timp, lucru cauzat și de problemele cu greșelile personale pentru Denison, canadianul având trei greșeli personale la jumătatea partidei. Adversarul a găsit soluții de a se menține aproape, însă Oradea a ajuns deseori la linia de pedeapsă. Roș-albaștrii s-auy desprins la 12 puncte, însă acest ecart s-a redus până la pauză, când scorul era de 44-37.

Sfertul 3 a demarat cu Mirkovic, Zeno, Barnette, Nicoară și Țîbîrnă. CSM-ul izbutește un parțial de 10-3 cu care se desprinde la un maxim de 14 lungimi în minutul 23 al partidei. Jocul se schimbă rapid, nivelul de concentrare al bihorenilor având oscilații majore. Oradea izbutește o acțiune pe tranziție cu o circulație extrem de bună a mingii, Țîbîrnă ieșind la finalizare din zero grade. Nicoară înscrie din acțiune de pivot și mărește ecartul la 17 puncte. La intrarea în secvența decisivă scorul era de 64-47.

Sfertul devisiv a demarat cu Mirkovic, Pasalic, Nicolescu, Comagic și Denison. Echipa din Craiova găsește soluții de a strânge scorul pe tabela de marcaj cu mai multe aruncări de trei puncte, după care își intră în ritm. Nicolescu pune mingea în coș din serviciul lui Mirkovic, Cel din urmă este descalificat cu patru minute înainte de finalul confruntării. Oradea controlează situația pe tabela de marcaj, antrenorul Achim optând să joace mai multe minute cu Bobe Nicolescu și Cătălin Petrișor.

Sean Barnette a totalizat 16 puncte, 3 pase decisive, Martin Zeno a adăugat 12 puncte, 3 recuperări, 3 pase decisive, Titus Nicoară a terminat cu 11 puncte, 5 recuperări, Sean Denison a totalizat 9 puncte, 8 recuperări, iar Bogdan Țîbîrnă a izbutit 9 puncte și 4 recuperări pentru CSM.

Duminică (28.08), CSM CSU Oradea încheie turneul de la Sibiu cu un duel în compania lui BC Mureș. Meciul contează pentru locul 3.

Comentarii

comments

Attachment

csm