Programul de pregătire al CSM CSU Oradea

Programul de pregătire al CSM CSU Oradea

CSM CSU Oradea se reunește pe data de 14 august (luni) anul curent, în vederea abordării sezonului competițional 2017/18. Spre deosebire de alți ani perioada precompetițională va fi mai scurtă, acest lucru datorându-se faptului că FIBA a decis să înceapă cupele europene extrem de devreme, la data de 20 septembrie, cu aproximtiv trei săptămâni mai devreme decât startul oficial al Ligii Naționale de baschet masculin – ediția 2017/18.

Totodată, trebuie precizat faptul că mai mulți jucători aflați sub contract cu CSM CSU Oradea se vor alătura echipei de club mai târziu. Acest lucru se explică prin faptul că ei se află în programul echipelor naționale. Jucătorii în cauză sunt Andrei Mandache, Bobe Nicolescu și Bogdan Țîbîră, la naționala de seniori, respectiv Basti Ionescu, la naționala universitară. Aceștia se vor alătura CSM-ului luna septembrie.

Astfel, o bună parte a jucătorilor vor rata perioada de încărcare, incluzând cantonamentul. Similar anilor precedenți, echipa de baschet se va deplasa la Debrecen pentru un stagiu centralizat de pregătire, ce va îmbina încărcarea de natură fizică cu începerea părții pur baschetbalistice.

Roș-albaștrii vor disputa un număr de șase jocuri de pregătire, cu precizarea că o parte a adversarilor nu a fost stabilită până la această oră.

Iată programul de pregătire cu mențiunea că eventualele modificări sau confirmări vor fi anunțate atunci când acestea se vor întâmpla:

- 14 august – reunire
– 14/20 august – analize medicale și pregătire pe plan local
– 21/29 august – cantonament la Debrecen
– 1/3 septembrie – două meciuri amicale, adversari și locații nedefinitivate
– 8/9 septembrie – turneu, Cupa Timișoara
– 13 septembrie – meci cu Szolnok Olaj KK (Ungaria), la Oradea
– 16 septembrie – meci cu Kosice (Slovacia), la Oradea
– 20 septembrie – primul meci oficial, în FIBA Europe Cup
– 7 octombrie – prima etapă din Liga Națională

La întoarcerea din cantonament, staff-ul tehnic urmărește să efectueze primele teste. În acest sens se caută potențiali adversari, urmând ca aceștia să fie anunțați. De asemenea, este încă neclar locul de desfășurare al acestor partide.

În ceea ce privește turneul de la Timișoara, CSM-ul va participa la o competiție internațională. Programul complet al acestui eveniment va fi anunțat de organizatori.

În acest an nu se va organiza turneul memorial Antonio Alexe. În schimb, CSM-ul va disputa două jocuri pe teren propriu în săptămâna premergătoare debutului oficial al sezonului competițional.

Prezentarea echipei va avea loc la Arena Antonio Alexe, în deschiderea meciului cu Szolnok Olaj KK,din data de 13 septembrie. Formația maghiară este cea mai titrată din țara vecină în ultimul deceniu, iar după un sezon 2016/17 mai puțin reușit va încerca să revină în prim planul baschetului maghiar. Reamintim faptul că Szolnok a participat la Final Four-ul EuroChallenge din 2012 și 2014, avându-l de fiecare dată drept primă opțiune la poziția 1 pe Obie Trotter, noul conducător de joc al CSM-ului.

Ultimul joc de pregătire se va desfășura cu două zile înaintea plecării în deplasare pentru primul meci oficial al sezonului. CSM-ul va primi vizita lui Kosice, deținătoarea Cupei Slovaciei, o echipă ce a legitimat mai mulți jucători de la BC Prievidza, fostul oponent al Leilor Roșii în primul tur preliminar al Basketball Champions League 2016/17.

Primul joc oficial se va disputa pe 20 septembrie 2017, în deplasare. El contează pentru primul tur preliminar al FIBA Europe Cup. Numele adversarului va fi stabilit prin tragere la sorți, în cursul zilei de joi (03.08), la Munchen (Germania).

În schimb, programul echipei în sezonul regulat al Ligii Naționale de baschet masculin – ediția 2017/18 poate fi consultat AICI.

Comentarii

comments