Radovan Markovic: “Antrenorul ne-a pregătit pentru acest meci”

Radovan Markovic, unul dintre cei mai buni jucători din Meciul 1 al finalei Ligii Naționale de baschet masculin – ediția 2013/14, a vorbit despre succesul repurtat de CSM Oradea la Sala Olimpia, în fața lui CSU Asesoft Ploiești.

“Antrenorul ne-a pregătit pentru acest meci și s-a gândit la absolut toate detaliile. Ne-a spus ce fel de împerecheri vor fi, ce semnifică un prim meci într-o finală, cât de greu este să joci în deplasare în deschiderea unei serii. Pot să spun că antrenorul nostru s-a gândit la tot.

Nu m-am așteptat să ne desprindem la o asemenea diferență și să o gestionăm aproape trei sferturi. Vreau să acord credit Asesoftului pentru că ne-a arătat de ce este campioana României în atâția ani. Au revenit la mai puțin de zece puncte, dar am reușit să menținem controlul pe tabela de marcaj și nu ne-am pierdut cu toate că am avut un moment foarte greu în sfertul 3.

Am marcat foarte mult, am și încasat mult peste ceea ce suntem noi obișnuiți, dar până la urmă se întâmplă atunci când se confruntă două echipe cu atâtea variante pe faza ofensivă. Avem în față un adversar extrem de valoros și de tehnic, dar consider că noi suntem echipa mai bună. Cred că avem calitatea necesară de a învinge din nou. Duminică vom încerca din nou pentru a ne asigura un avantaj important. Este evident că ne dorim să câștigăm campionatul, iar în acest meci ne-am demonstrat nouă înșine că avem puterea să învingem.”

Întrebat cum explică căderea din sfertul al 3-lea în condițiile în care nivelul ofensiv nu a scăzut, Markovic a precizat:

“Am avut câteva momente foarte proaste în sfertul al 3-lea, dar important este că ne-am revenit și am reușit să echilibrăm forța ofensivă a adversarului. Problema noastră a fost că am încetat să ne mai apărăm în acele momente. Totul pornește din apărare, iar atunci când nu poți să te aperi eficient apar astfel de probleme. Va trebui să limităm aceste momente în următoarele partide din finală.”

În fine, Markovic a fost întrebat pe cine crede că avantajează faptul că următorul meci se joacă la distanță de mai puțin 24 ore:

“Asesoft este o echipă experimentată și ămpreună cu acest atribut vine și capacitatea de recuperare, chiar aspectul fizic nu este principala calitate a adversarilor noștri. Noi suntem pentru prima dată în finală, așa că tot ce întâlnim pe parcurs este ceva nou pentru echipa noastră. Cu certitudine nu ne mulțumim cu ce avem în prezent și am convingerea că dorința noastră de victorie ne va ajuta să lăsăm în urmă orice inconvenient de natură fizică. Sunt sigur că vom fi pregătiți la Meciul 2.”

Comentarii

comments

Leave a Comment