Rareș Pașca și Sergiu Pop au semnat noi înțelegeri cu CSM-U Oradea

Rareș Pașca și Sergiu Pop au semnat noi înțelegeri cu CSM-U Oradea

Rareș Pașca și Sergiu Pop continuă alături de CSM-U Oradea. Ambii au semnat noi contracte cu formația bihoreană în cursul zilei de miercuri (17.06).

Originar din Bistrița, Rareș Pașca, ajuns la vârsta de 30 ani, a parafat un nou contract roș-albaștrii. Valabilitatea acestuia este pentru sezoanele 2015/16 și 2016/17.

Extrema de 1.98 metri a avut un rol important în stagiunea 2014/15 în angrenajul formației bihorene. El a bifat 25 prezențe și a totalizat 363 minute pe parchet și a avut medii statistice de 3.5 puncte, 1.5 recuperări și 0.7 pase decisive pentru 4.2 la eficiență. Rareș a terminat sezonul cu 36% la aruncările de două puncte, 43% la trei puncte și 90% la linia de pedeapsă.

Cea mai bună prestație stagională a lui Rareș Pașca s-a consemnat la un meci din FIBA EuroChallenge. Este vorba despre confruntarea cu Tofas Bursa, din Turcia, în cadrul căreia Rareș a bifat 34 minute de joc în condițiile în care titularul poziției 4 a fost accidentat. El a jucat împotriva lui Andre Smith, jucător cu bogată experiență în cupele europene, respectiv în campionatele Italiei, Turciei și în Liga VTB. Pașca a bifat 10 puncte, 7 recuperări, 2 intercepții și o pasă decisivă, fără posesie pierdută pentru 16 la eficiență.

O piesă de mare utilitate la antrenament, Pașca a intrat în rotația de bază a echipei pe parcursul stagiunii 2014/15. El a avut de acoperit pentru absențele altor jucători autohtoni importanți. Totodată, stagiunea recent încheiată a convins managementul și staff-ul tehnic de faptul că Rareș se ridică la nivelul competiției, una în permanentă creștere pe parcursul ultimelor sezoane. În sezonul încheiat recent, Pașca a fost cel mai productiv jucător autohton al CSM-ului, aspect mai mult decât important în condițiile în care regula jucătorului autohton intră în vigoare din stagiunea 2015/16.

Format baschetbalistic la Cluj, acolo unde a jucat pentru U Mobitelco până în anul 2004, adică la nivel de juniori, pentru ca ulterior să evolueze în primul eșalon la West Petrom Arad, BC Râmnicu-Vâlcea, BC Târgoviște, respectiv SCM U Craiova. El a fost legitimat la CSM Oradea în cursul sezonului competițional 2009/10 și de atunci reprezintă culorile roș-albastre ale clubului bihorean.

În aproape șase ani alături de CSM, Pașca a bifat 156 prezențe în Liga Națională, la care se adaugă 15 partide de Cupa României, respectiv 6 în EuroChallenge. A însumat peste 2500 minute pe parchet, pentru ca în LNBM să aibă 495 puncte marcate, 280 recuperări, 77 pase decisive, 55 intercepții și 559 puncte de eficiență. Rareș a înscris 72 coșuri de trei puncte în echipamentul CSM-ului la nivelul campionatului României.

Așadar, Rareș Pașca va adăuga încă doi ani la Oradea, pe lângă cei cinci și jumătate petrecuți deja alături de CSM. El devine unul dintre cei mai longevivi jucători din istoria grupării roș-albastre.

Născut și format baschetbalistic la Oradea, Sergiu Pop are 24 de ani, măsoară 1.97 metri și evoluează la pozițiile 4-5. Acesta a semnat un contract pentru următorul sezon competițional.

El a fost o piesă de mare utilitate la antrenament în sezonul competițional 2014/15, în condițiile în care a suplinit absențele colegilor săi accidentați. Sergiu a învățat acțiunile echipei la pozițiile 3, 4 și 5, lucru deloc ușor de făcut în sistemul complet al antrenorului Cristian Achim. Drept mulțumire și recompensă pentru contribuția avută, Pop a fost ofertat de roș-albaștri, cele două părți parafând o nouă înțelegere.

În stagiunea 2014/15, Sergiu a bifat 11 prezențe având medii statistice de 0.3 puncte, 1.0 recuprări și 0.9 la eficiență în aproximativ trei minute pe partidă.

Sezonul competițional 2015/16 va fi cel de-al 5-lea pentru Sergiu alături de CSM Oradea după experiențele din intervalul 2008/10, respectiv perioada 2013/15. El a mai jucat pentru BC Miercurea Ciuc (primul eșalon), Farul Constanța (al 2-lea eșalon), respectiv LPS Bihorul Oradea (campionatul U23).

Actualmente, CSM-U Oradea are sub contract șase jucători. Ceilalți patru sunt Dani Popescu, Andrei Mandache, Bogdan Țibîrnă și Salih Nuhanovic. De asemenea, antrenorul Cristian Achim își continuă parteneriatul cu roș-albaștrii. În continuare, staff-ul CSM-ului continuă să caute soluții pentru completarea lotului de jucători în perspectiva abordării sezonului competițional 2015/16.

Foto: Roby Boros

Comentarii

comments