Record absolut de puncte marcate de un jucător într-un meci al CSM Oradea

Record absolut de puncte marcate de un jucător într-un meci al CSM Oradea

Martin Zeno a reușit un record absolut pentru istoria echipei de baschet masculin CSM Oradea. El a devenit primul jucător care a atins borna 40 în dreptul punctelor marcate într-un singur meci.

Z a înscris 42 puncte în victoria cu Kataja Basket. El a reușit această prestație în etapa a 13-a din Basketball Champions League. Performanța s-a consemnat în Game of the Week, împotriva fostului antrenor al lui Zeno și într-un meci care a asigurat CSM-ului calificarea în fazele superioare ale cupelor europene.

Precedentul record absolut era deținut de belgianul Julien Rahier. El a înscris 40 puncte într-un meci la Râmnicu-Vâlcea, în sezonul 2006/07 împotriva unei echipe antrenate la acea vreme de Cristian Achim.

Recordurile de puncte marcate într-un meci de un jucător al CSM CSU Oradea în ultimele sezoane:

Sezonul 2015/16 – Martin Zeno (30 puncte, cu U-BT Cluj-Napoca)
Sezonul 2014/15 – Marcus Hatten (34 puncte, cu CSU Sibiu)
Sezonul 2013/14 – Sean Denison (29 puncte, cu BC Mureș)
Sezonul 2012/13 – Daniel Dillon (34 puncte, cu CSM București)

De notat că spre deosebire de recordurile din anii precedenți, de această dată această performanță a fost înregistrată într-un meci din cupele europene.

Precedentul record al acestui sezon s-a consemnat în victoria repurtată de CSM CSU Oradea la Saratov, când același Martin Zeno a înscris 28 puncte.

Comentarii

comments