Recorduri stagionale proprii pentru CSM Oradea în victoria cu Craiova

Recorduri stagionale proprii pentru CSM Oradea în victoria cu Craiova

CSM CSU Oradea a obținut a 4-a victorie stagională și a înregistrat o serie întreagă de recorduri proprii în ediția 2017/18 a Ligii Naționale de baschet masculin. Roș-albaștrii au învins SCM Universitatea Craiova, scor 99-74, în seara în care antrenorul Cristian Achim a aniversat opt ani de când a preluat cârma Leilor Roșii.

Bihorenii au ajuns la 20 victorii din totalul de 28 confruntări directe cu SCM Universitatea Craiova, bifând nu mai puțin de șase recorduri stagionale proprii. Dincolo de cifre, CSM-ul a bifat o prestație impresionantă din punct de vedere ofensiv, pe fondul unui joc de apărare impecabi, atât ca execuție, cât și ca implicare.

În primul rând trebuie evidențiat nivelul de agresivitate și de voință al echipei. CSM-ul a totalizat 25 faulturi de echipă, în condițiile în care în niciun alt meci din actuala ediție de campionat nu a totalizat mai mult de 19. Acest lucru denotă cât de agresiv s-a apărat Oradea în această confruntare și tot de aici reies și alte cifre foarte importante.

CSM Oradea a bifat 49 recuperări. Precedentul record la acest capitol a fost de 41. Totodată, roș-albaștrii și-au întrecut propriul reper stagional de recuperări ofensive cu 17. Precedentul record s-a consemnat în duelul cu Dinamo, când s-au strâns 16 mingi culese la panoul advers. De asemenea, băieții lui Cristian Achim au avut 32 recuperări defensive, egalâdu-și recordul stagional, stabilit în victoria de la Tîrgu Mureș.

Tot la capitolul determinare trebuie trecut recordul stagional de capace. CSM Oradea a înregistrat șase capace în această partidă. Anteriorul reper a fost de cinci, stabilit tot în meciul cu BC Mureș. Combativitatea i-a făcut pe roș-albaștri să ajungă acolo unde anterior nu au făcut-o pentru a contesta aruncarea adversarului.

În fine, jocul colectiv, unitatea și capacitatea de a presta în echipă, au adus CSM CSU Oradea un număr de 25 pase decisive. Un alt record stagional egalat. El a fost stabilit tot la Tîrgu Mureș, repetat de această dat în fața propriilor suporteri.

Foto: Roby Boros

Comentarii

comments