Rezultate remarcabile pentru atleții orădeni la Campionatele Internaționale de Atletism ale României

Rezultate remarcabile pentru atleții orădeni la Campionatele Internaționale de Atletism ale României

Trei atleți legitimați la CSM Oradea au obținut rezultate remarcabile în cadrul Campionatelor Internaționale de Atletism ale României – Memorialul Iolanda Balaș Soter, destinate seniorilor. Evenimentul s-a desfășurat la Cluj Arena.

Laviniu Chiș, sportiv legitimat la CSM Oradea, antrenat de Robert Olah, a câștigat proba de 3.000 metri. El a alergat acestă distanță în 8 minute și 0.9 secunde, stabilind un nou record absolut județean la nivel de seniori. Laviniu se află de abia la primul an de tineret. Prim prisma cestui rezultat, Chiș și-a câștigat locul în echipa României pentru Cupa Europei interțări – Liga 1, eveniment programat a se desfășura la Vaasa (Finlanda); între 23 și 25 iunie anul curent.

Ligia Bara Grozav, legitimată la CSU CSM Oradea, a câștigat proba de săritură în înalțime cu rezultatul de 1.78 metri. Sportiva amintită a revenit în activitate de curând, după multiple probleme de sănătate, respectiv după ce a devenit mămică. Ligia a obținut dreptul de participare la Cupa Europei interțări – Liga 1, eveniment progrmat a se desfășura între 23 și 25 iunie anul curent. Ea este antrenată de Mariana și Virgil Preda.

Costică Mureșan, sportiv legitimat la CSU CSM Oradea și antrenat de Virgil Preda, a ocupat locul al 2-lea în proba de decatlon. El a acumulat 5.690 puncte. Prin prisma acestei performanțe, Mureșan a obținut un loc în echipa României la Campionatul European de probe combinate pentru echipe de seniori. Acest eveniment se va desfășura la Monzon (Spania), în perioada 1-2 iulie anul curent.

Foto&info: www.bihon.ro

Comentarii

comments

Attachment

Atletism