Rezultatele tragerii la sorți pentru CSM CSU Oradea în Basketball Champions League – ediția 2018/19

Rezultatele tragerii la sorți pentru CSM CSU Oradea în Basketball Champions League – ediția 2018/19

Miercuri (11.07), la Mies (Elveția), s-a desfășurat tragerea la sorți a preliminariilor și grupelor Basketball Champions League – ediția 2018/19. În cadrul acestei ceremonii s-a stabilit adversarul CSM CSU Oradea în primul tur, dar și culoarul campioanei în exercițiu a României până la faza grupelor.

Așa cum s-a anunțat în data de 27 iunie anul curent, CSM CSU Oradea a fost introdusă în competiție încă din primul tur preliminar, iar la data de 10 iulie a fost prezentată procedura de extragere, formația roș-albastră fiind inclusă în urna A, astfel încât va avea să se dueleze în primul tur cu o echipă din urna D. În urma extragerii s-a stabilit că CSM CSU Oradea se va confrunta cu Karhu Basket.

Prima manșă este programată se se dispute pe data de 20 septembrie anul curent, în deplasare. Returul are loc două zile mai târziu, adică pe 22 septembrie 2018, la Arena Antonio Alexe.

Karhu Basket este campioana în exercițiu a Finlandei. Trofeul câștigat în sezonul 2017/18 este primul din istoria acestui club. Palmaresul cuprinde trei semifinale de campionat și două semifinale de cupă. Antrenorul echipei este Jussi Laakso. În sezonul 2017/18 la această echipă a jucat Kelvin Lewis, fost jucător la BC Timișoara.

Echipa amintită joacă meciurile de pe teren propriu în localitatea Kauhajoki, ce are o populație de 13.500 locuitori. Își dispută jocurile de pe teren propriu la Kauhajoen Yhteiskoulu, sală cu o capacitate de 2.000 locuri. Culorile clubului sunt negru-alb-portocaliu. Localitatea Kauhajoki se situează la distanță de 358 kilometri de Helsinki, capitala Finlandei și la 2.144 kilometri de Oradea. Această distanță va fi o veritabilă provocare pentru echipa orădeană, care va efectua două deplasări (una înaintea primei manșe, iar una între cele două partide).

Dacă se califică în turul al 2-lea preliminar, CSM CSU Oradea se va confrunta într-o altă dublă manșă cu învingătoarea dintre BC Siauliai (LTU) și Levski Lukoil (BUL). Această fază este programată a se desfășura pe 25 și 28 septembrie anul curent.

BC Siauliai provine din Lituania și este echipa clasată pe locul al 5-lea în ultima ediție de campionat. A părăsit playoff-ul în urma primului tur, scor 1-3 la general, în seria cu Lietkabelis. Această echipă are nouă medalii de bronz și șase clasări pe locul 4 în campionatul Lituaniei. A câștigat Liga Baltică de trei ori, în 2014, 2015 și 2016.

Levski Lukoil Sofia este o echipă ce a luat ființă în cursul sezonului precedent, prin asocierea dintre Levski și Lukoil Academic, cele mai titrate echipe din istoria baschetului bulgar. De altfel a câștigat titlul de campioană a Bulgariei, avându-l în componență pe Nemanja Milosevic, fostul jucător al CSM CSU Oradea. Echipa joacă pe Certificatul de Identitate Sportivă al lui Levski, formație ce a strâns 19 titluri naționale și 15 cupe. Scopul acestei asocieri este ca Levski să aducă brandul și publicul, iar Lukoil să aducă o contribuție financiară extrem de generoasă.

În cazul în care va pătrunde în cel de-al 3-lea tur preliminar formația orădeană se întâlnește cu JSF Nanterre 92 (FRA). Această fază se va desfășura tot în dublă manșă, pe 1 și 4 octombrie 2018.

JSF Nanterre 92 este ocupanta locului 7 în ultima ediție de campionat în LNB Pro A. A fost învinsă în primul tur al playoff-ului cu 2-0 la general de SIG Strasbourg. Echipa amintită are un palmares extrem de bogat pe plan continental, construit pe parcursul ultimilor ani. Provenit dintr-o suburbie a Paris-ului, clubul amintit a câștigat EuroChallenge în 2015 și FIBA Europe Cup în 2017. De asemenea, are o participare în Euroliga masculină, două în EuroCup, iar în ultimul sezon a jucat în Basketball Champions League, unde a pătruns în playoff. Pe plan intern are un titlu național, două cupe naționale, două supercupe și o cupă a ligii. Clubul este condusă de familia Donnadieu. Jean este președinte, iar Pascal este antrenor.

Dacă trece de turul al 3-lea, CSM CSU Oradea avansează în faza grupelor. Aici adversari ar urma să fie Umana Reyer Venezia (ITA), Iberostar Tenerife (ESP), Hapoel Holon (ISR), PAOK Salonic (GRE), Opava (CZE), Bonn (GER) și o altă echipă din peliminariile Basketball Champions League.

___

Pe scurt

Turul 1 – Karhu Kauhajoki (FIN)
Manșa 1 – 20 septembrie, deplasare
Manșa 2 – 22 septembrie, acasă

Turul 2 – BC Siauliai (LTU) / Levski Lukoil Sofia (BUL)
Manșa 1 – 25 septembrie, deplasare
Manșa 2 – 28 septembrie, acasă

Turul 3 – JSF Nanterre 92 (FRA)
Manșa 1 – 1 octombrie, acasă
Manșa 2 – 4 octombrie, deplasare

Grupa B – Umana Reyer Venezia (ITA), Iberostar Tenerife (ESP), Hapoel Holon (ISR), PAOK Salonic (GRE), Opava (CZE), Bonn (GER) și o altă echipă din peliminariile Basketball Champions League.

Comentarii

comments