Robert Gergelyfi a fost inclus în lotul României pentru Campionatul European de la Barcelona

Robert Gergelyfi a fost inclus în lotul României pentru Campionatul European de la Barcelona
  • in

Robert Gergelyfi, de la CSM Digi Oradea, face parte din lotul de 13 jucători cu care echipa națională de polo a României participă la Campionatul European pentru seniori – ediția 2018 de la Barcelona, Spania. Evenimentul se întinde pe parcursul următoarelor două săptămâni.

Gergelyfi (foto) s-a alăturat echipei orădene în urmă cu un an și a devenit o piesă de bază a formației antrenate de către Dorin Costrăș și Ciprian Cîmpianu, chiar dacă anteriornu a avut un rol atât de important la o echipă angrenată în lupta pentru medalii în Superliga Națională. Totodată, el a avut o primă experiență în Liga Campionilor și a devenit un nume obișnuit în cadrul acțiunilor primei reprezentative a României.

Lotul echipei antrenate de către Dejan Stanojevic îi mai cuprinde pe Marius Tic și Șerban Abrudan (portari), Cosmin Radu, Tiberiu Negrean, Mihnea Gheorghe, Tudor Fulea, Vlad Georgescu, Andrei Prioteasa, Mihnea Chioveanu, Nicolae Oanță, Alexandru Ghiban și Victor Antipa.

Întrecerea masculină de polo demarează pe data de 16 iulie anul curent, atunci când România întâlnește Serbia, cu începere de la ora 20:30. În data de 18 iulie, la ora 14:00, România se duelează cu Slovacia, pentru ca în 20 iulie, la ora 17:00, să întâlnească Rusia.

Prima clasată avansează direct în sferturile de finală, iar locurile 2 și 3 se califică în playoff. Ultima clasată în grupă va continua competiția în turneul locurilor 13-16.

De notat că în echipa națională a Olandei se află principalul marcator al CSM Digi Oradea în sezonul recent încheiat. Este vorba despre Jesse Koopman. În schimb, portarul Gojko Pijetlovic, cel care a apărat buturile echipei orădene în ultimii patru ani, face parte din lotul echipei naționale a Serbiei, primul adversar al echipei naționale a României.

Comentarii

comments

Attachment