România a ieșit din cursa pentru calificarea în fazele eliminatorii la EuroBasket 2017

România a ieșit din cursa pentru calificarea în fazele eliminatorii la EuroBasket 2017

Echipa națională de baschet masculin a României a ieșit din cursa pentru calificarea în optimile de finală ale EuroBasket 2017. Formația tricoloră a cedat meciul cu Ungaria, scor 71-80, în runda a 4-a din Grupa C, găzduită la Cluj-Napoca. Confruntarea de marți (05.09) a atras în tribune un număr record de spectatori, peste 9.000 de oameni asistând la această confruntare.

După un prim sfert în care a jucat mai bine decât adversarul, dar pe care l-a pierdut la limită, scor 15-16, formația antrenată de Marcel Țenter a alergat în permanență după adversar, menținându-se la 2-3 posesii în urma acestuia. România s-a apropiat la 71-75 în ultimul minut de joc, dar nu a reușit mai mult, maghiarii fiind cei care au avut ultimul cuvânt.

Andrei Mandache, căpitan al echipei naționale și al CSM CSU Oradea, a avut o prestație de excepție. El a totalizat 24 puncte, 2 recuperări și o pasă decisivă cu 2 intercepții în 37 minute de joc pentru un indice de 21 la eficiență. În schimb, Bobe Nicolescu a jucat un singur minut în această partidă.

România are 0-4 la general și nu mai are șanse matematice de calificare în fazele eliminatorii. Tricolorii urmează să se dueleze cu Muntenegru în cursul serii de joi (07.09), ora 20.45, la ultima apariție în cadrul EuroBasket 2017.

Foto: Alina Cojocaru

Comentarii

comments

Attachment