România a încheiat turneul de la Cluj-Napoca pe locul al 3-lea

România a încheiat turneul de la Cluj-Napoca pe locul al 3-lea

Echipa națională a României s-a clasat pe locul al 3-lea în cadrul turneului desfășurat la Cluj-Napoca în perioada 12-14 august anul curent. Tricolorii au pierdut ultimul meci, susținut duminică (14.08), în compania Bulgariei. Rezultatul final a fost de 76-83.

România a încercat să-și apropie victoria, însă cu excepția câtorva momente de scurtă durată nu a reușit să evolueze în termenii impuși de adversar, unul care a avut în componență doi baschetbaliști care în sezonul precedent au evoluat în Euroligă. Aceștia au contabilizat 46 puncte, 17 recuperări, 9 pase decisive și 7 intercepții.

Vlad Moldoveanu a totalizat 15 puncte și 9 recuperări în 28 minute de joc, fiind principalul marcator și recuperator al echipei României. Antrenorul Marcel Țenter a rotit întreg efectivul de jucători înscris pe foaia oficială.

Bobe Nicolescu, component al CSM CSU Oradea, a avut o prestație solidă pe faza ofensivă. El a avut 4/4 la aruncările din acțiune și 5/5 la linia de pedeapsă. Bobe a terminat cu 13 puncte, o recuperare și o intercepție în 17 minute de joc. Extrema originară din București a fost descalificată pentru cinci greșeli personale.

România a început această partidă cu tandemul CSM CSU Oradea la pozițiile 4-5, alcătuit din Titus Nicoară și Bogdan Țîbîrnă. Primul a bifat 4 puncte, 7 recuperări (4 ofensive) și o intercepție, fără posesie pierdută în 24 minute de joc. Cel din urmă a contabilizat 3 puncte și 2 recuperări în nouă minute de joc efectiv.

Tricolorii au încheiat turneul de la Cluj-Napoca pe locul al 3-lea, cu un bilanț general de 1-2. Turneul a fost adjudecat de Bulgaria. Locul al 2-lea a revenit Ungariei. Ambele echipe au avut 2-1 la genera, turneul fiind adjudecat de bulgari datorită victoriei directe, obținute în fața maghiarilor. Ultimul loc a revenit Estoniei.

Foto: www.frbaschet.ro

Comentarii

comments