România a învins Slovacia, în debutul preliminariilor EuroBasket 2015

Adrian Guțoaia și Bogdan Țibîrnă, sportivi legitimați la CSM Oradea, au fost titularizați în echipa României la primul meci din campania de calificare la Campionatul European de baschet masculin – ediția 2015. Formația tricoloră a jucat, în deplasare, împotriva Slovaciei și s-a impus cu scorul de 81-69. Pe sferturi: 13-27, 18-14, 29-13, 21-15.

Guțoaia a petrecut 25 minute pe parchet, pertioadă în care a avut 5/11 la aruncările din acțiune și 3/4 la linia de pedeapsă pentru un total de 13 puncte. El a adăugat 4 recuperări, 4 intercepții și 2 pase decisive pentru un coeficient de 14 la eficiență. Agresivitatea lui Adi a ajutat echipa națională să revină pe tabela de marcaj după un start modest.

În schimb, Țibîrnă (foto) a petrecut doar patru minute pe parchet. El a fost schimbat după începutul partidei și nu a mai fost trimis în teren până la finalul jocului. Antrenorul Marcel Țenter a optat pentru o structură fără jucător de poziția 5, favorizată de faptul că Slovacia nu are în componență niciun jucător dominant prin forță sau calitate pur baschetbalistică în spațiul de trei secunde.

Titus Nicoară a fost principalul marcator al echipei naționale. El a înscris 20 puncte, fiind secondat de către Vlad Moldoveanu, autor a 18 puncte.

În cealaltă partidă din grupa României, Letonia s-a impus pe terenul Suediei cu scorul de 62-50.

Miercuri (13.08), cu începere de la ora 19, România primește vizita Suediei. partida se dispută la Sibiu și este transmisă în direct la DigiSport.

Foto: Denisa Popșor

Comentarii

comments

Leave a Comment