S-a încheiat Visit Oradea Streetball 2017

S-a încheiat Visit Oradea Streetball 2017

Visit Oradea Streetball 2017 s-a încheiat duminică (06.08). După două zile de baschet 3×3 în Piața Unirii, dar și în Arena Antonio Alexe (acolo unde s-au disputat semifinalele și finala categoriei open, respectiv finalele Sub 18 și Peste 35 ani masculin, ca urmare a ploilor care s-au abătut asupra municipiului Oradea în cursul serii de duminică, atunci când a fost programată sesiunea finalelor), se poate spune că streetball-ul este o disciplină agreată de orădeni.

Aceștia au participat în număr consistent la toate categoriile de vârstă. La rândul său publicul a fost numeros, fie că vorbim despre familii, prieteni și aparținători, ori despre simpli trecători, toți au gustat din noul sport olimpic. Astfel, lângă terenuri au putut fi identificate multe nume din baschetul orădean, precum Zoltan Gellert, Laci Lazar, Gabi Viciu, Șerban Sere, Levi Szijarto respectiv o serie de antrenori care activează în baschetul juvenil orădean, alături de elevii lor, fie participanți la acest eveniment, fie din postură de simpli spectatori.

Competiția s-a bucurat de multe concursuri pentru copii, public, dar și pentru jucători. De asemenea, au fost momente prin intermediul cărora două dintre gloriile sportului orădean au fost onorate de către organiatorii de la Sport Arena Streetball. Este vorba despre luptătorul de MMA, Sandu Lungu, respectiv cel mai titrat baschetbalist român, Levi Szijarto. Buna dispoziție a fost întreținută de muzică, însoțită de multă voie bună.

Dzakovi

Categoria open masculin a fost adjudecată de către Dzakovi 3×3, după o finală 100% sârbească, disputată în compania lui Extra Auto Vrbas. Rezultatul final al ultimului a a fost de 21-12 în favoarea echipei din care a făcut parte Djordjo Djordjic, jucător ce a petrecut două sezoane, între 2005 și 2007, alături de CSM Oradea. Este vorba despre primele sezoane ale roș-albaștrilor în primul eșalon baschetbalistic al României.

De notat că din echipa învinsă s-a remarcat un jucător care va face pasul spre liga universitară nord-americană din toamnă. Numele lui este Martin Lakovic, jucător format de Partizan Belgrad.

În penultimul act al categoriei open masculin a avansat și o echipă orădeană, formată din Gabor Demjen, Janos Madaras, Daniel Ciuciui și Mihai Mesaros.

DreamTeam

Întrecerea Sub 14 ani masculin a fost adjudecată de orădenii de la Dream Team. Echipa a fost alcătuită din Vlad Marinău,George Vicaș și George Usca. Ei au fost campioni ai României la minibaschet în 2015 și medaliați cu bronz la U14 masculin în acest an.

Învingătorii celorlalte categorii

Open Feminin – Agro Squad (din București). Componența – Sonia Vilcinschi, Alexander Anghel, Mihaela Chelariu, Alexandra Chițanu.
Sub 18 masculin – Young Buckets (din Arad). Componența – Cristian Mocritchi, Marius Iliescu, Raul Rusu.
Sub 18 feminin – Wildcats (din Arad). Componența – Diana Spinean,Ariana Kelemen, Patricia Gadarici, Paula Alexandra Popa.
Sub 14 feminin – Salonta. Componența – Ștefania Tanasz, Denisa Curpaș, Krisztina Danicska, Andra Jurca.
Peste 35 masculin – Lazy Me (din Oradea). Componența – Norbert Szilbereisz, Csaba Kiss, Istvan Jakab, Arpad Zsolt Szanto.

Oradea

Ediția inaugurală a Oradea Streetball a fost organizată de Sport Arena Streetball, în colaborare cu Primăria Municipiului Oradea, Visit Oradea și CSM Oradea. Evenimentul face parte din cadrul circuitului național Sport Arena Streetball Tour. Sponsorii acestui circuit sunt Raiffeisen Bank, Nike, Fitbit, Ursus Cooler, Gatorade, Ideal Board Games, Pegas și Kiss FM. Turneul de la Oradea a avut parte și de un sponsor local, fiind vorba despre producătorul de echipament sportiv Bellotto, care a realizat echipamentul de joc.

Foto: Visit Oradea și Sport Arena Streetball (facebook)

Comentarii

comments

Attachment

Romania Oradea DreamTeam Dzakovi