Să ne amintim de prima victorie în Liga Națională obținută de CSM Oradea

Să ne amintim de prima victorie în Liga Națională obținută de CSM Oradea

11 ani și exact o lună au trecut de la prima confruntare oficială între CSM Oradea și Dinamo București. Ea s-a consumat tocmai la Arena Antonio Alexe și a consemnat primul meci disputat de echipa de baschet a municipiului Oradea pe teren propriu de la promovarea în eșalonul de elită al sportului cu mingea portocalie din România.

Partida s-a jucat pe 19 octombrie 2005, la Arena Antonio Alexe. Ea a fost câștigată de gazde cu scorul de 66-65. La acea vreme acest deznodământ a coincis cu o surpriză de proporții. Oradea avea statut de nou promovată, iar Dinamo era una dintre cele trei mari forțe ale sportului cu mingea la coș din țara noastră, alături de echipele din Ploiești și Cluj-Napoca.

Gruparea orădeană era antrenată la acea vreme de către Zoltan Kosa. Lotul de jucători a cuprins sportivi orădeni precum Laci Lazar, Titus Nicoară, Attila Veres sau Șerban Sere. Adică un mix între tinerețe și experiență. De cealaltă parte se evidențiau Claudiu Fometescu – antrenorul principal al Stelei în aceste zile, respectiv Miljan Marjanovic – antrenorul asistent al lui Dinamo București la ora actuală.

În lotul roș-albaștrilor se aflau, printre alții, Andrei Mandache sau Gabi Viciu. Doi români originari de pe alte meleaguri, care în aceste zile numesc Oradea drept acasă! Totodată, la capitolul jucători străini se numărau Nemanja Maric, Djordjo Djordjic și Boban Bilbija. Primii jucători străini legitimați în istoria echipei orădene.

Meciul a demarat favorabil vizitatorilor, care au construit rapid un avantaj de zece puncte pe tabela de marcaj, scor 22-12. La pauză avantajul lui Dinamo a fost de 11 puncte, scor 42-31 și se părea că bucureștenii vor obține o victorie de serviciu, de rutină. Lucrurile s-au schimbat spectaculos imediat după pauză. Oradea a realizat un parțial de 24-13 cu care a anulat întreg deficitul și a dus scorul la 55-55, cu zece minute înainte de final. Secvența decisivă s-a derulat sub semnul echilibrului, fiind marcată de un joc deosebit de fizic, defensive agresive, dar și cu multe imprecizii în faza de atac.

Oradea s-a impus la limită pentru prima victorie din istoria clubului în Liga Națională / Divizia A.

Așa a început povestea!

Notă
Text publicat în programul de meci CSM CSU Oradea vs Dinamo București, din cadrul ediției 2016/17 a Ligii Naționale de baschet masculin.

Comentarii

comments