Șapte jocuri echilibrate din totalul de zece disputate în grupele Champions League

Șapte jocuri echilibrate din totalul de zece disputate în grupele Champions League

Cele cinci victorii ale CSM CSU Oradea în grupele Basketball Champions League s-au conturat la capătul unor bătălii deosebit de echilibrate. Emoțiile și tensiunea au atins cote maxime la fiecare meci câștigat de roș-albaștrii.

În cele ce urmează enumerăm jocurile echilibrate pe care CSM-ul le-a avut în faza grupelor. Este vorba despre cinci meciuri câștigate și două pierdute. Un bilanț foarte bun în condițiile în care adversari au fost echipe de calibru, alcătuite din jucători foarte bine cotați și care se presupune că au această cotă datorită faptului că pot să performeze sub presiune. CSM CSU Oradea a demonstrat că poate să facă față în Champions League atât prin prisma faptului că a dus aceste jocuri până la ultimele minute sau secunde, cât și că a izbutit să câștige mai multe dintre ele.

Primul meci cu final echilibrat în care CSM CSU Oradea a fost protagonistă s-a consemnat pe 1 noiembrie, când la Arena Antonio Alexe a venit Avtodor Saratov. CSM-ul s-a impus cu scorul de 96-85. Roș-albaștrii au înscris ultimele zece aruncări executate.

Al 2-lea meci echilibrat a fost pierdut de elevii lui Cristian Achim. Acesta s-a consemnat la Arena Antares, în fieful lui Le Mans Sarthe. Rezultatul final a fost de 61-72. Oradea conducea cu scorul de 59-57 la intrarea în ultimele patru minute de joc efectiv, dar a terminat partida cu un parțial de 2-15.

Pe 16 noiembrie, la Oradea, a venit campioana Ucrainei. Khimik Yuzhne a fost condusă aproape în permanență de CSM, însă a reușit să se apropie la 67-66 cu un minut înainte de final. Roș-albaștrii au învins cu 69-66, dar cei de la Khimik au avut o șansă de a trimite meciul în prelungiri, ratând o aruncare de trei puncte la ultima posesie.

O săptămână mai târziu, CSM CSU Oradea s-a impus la Joensuu, scor 80-74, pe terenul lui Kataja Basket. Meciul a fost câștigat de bihoreni în ultimele trei minute. Finlandezii conduceau cu scorul de 71-69, dar Sean Barnette a egalat, pentru ca apoi Branko Mirkovic să aducă Oradea definitiv la conducere cu o triplă. Cei doi jucători amintiți au marcat alte două puncte pentru a asigura CSM-ului prima victorie în deplasare din faza grupelor în Champions League.

Următorul meci a consemnat eșecul cu Umana Reyer Venezia, scor 69-73. La jumătatea secvenței decisive, CSM-ul conducea cu cinci puncte, însă trei coșuri de trei puncte consecutive semnate Marquez Haynes au schimbat radical datele problemei. Italienii au trecut la conducere și s-au impus la diferență de două posesii.

Pe 14 decembrie, Oradea conducea campioana Israelului cu opt puncte la startul sfertului decisiv. Acesta a demarat cu un parțial de 0-15. CSM-ul era condus cu cinci lungimi când mai erau trei minute de joc, dar a marcat ultimele zece puncte ale confruntării cu Maccabi Rishon LeZion pentru a se impune cu scorul de 69-64.

În fine, la Saratov, CSM CSU Oradea a înscris ultimele șase puncte pentru a rupe echilibrul în partida cu Avtodor Ssaratov. A fost un meci controlat de bihoreni, care însă nu au reușit să închidă jocul decât în ultimele momente de joc. Campioana României s-a impus cu scorul de 65-59.

CSM CSU Oradea a pierdut trei meciuri în faza grupelor fără drept de apel. Este vorba despre dubla cu Pinar Karsiyaka și jocul cu Maccabi Rishon LeZion, desfășurat în Israel.

Reamintim că CSM CSU Oradea a disputat alte patru partide în tururile preliminare. Este vorba despre două duble confruntări. Ambele au fost decise în favoarea campioanei României.

Comentarii

comments