Scurt istoric al participărilor echpei de baschet în cupele europene

Scurt istoric al participărilor echpei de baschet în cupele europene

CSM CSU Oradea va participa pentru cel de-al 4-lea sezon din istorie în cupele europene. Echipa de baschet masculin s-a înscris în FIBA Europe Cup – ediția 2017/18. Tragerea la sorți va avea loc joi (03.08), la Munchen, Germania.

Formația bihoreană va lua startul în arena internațională pentru a 4-a oară în ultimele cinci sezoane. Debutul absolut al CSM-ului pe plan internațional s-a consemnat în sezonul competițional 2013/14. Oradea a luat startul atunci în FIBA EuroChallenge, competiție în care a disputat șase partide, câștigând jumătate dintre ele.

Următoarea aventură a fost mai puțin reușită. Roș-albaștrii au participat în ediția 2014/15 a FIBA EuroChallenge, unde CSM-ul a disputat șase meciuri, pierzându-le pe toate.

După o absență de un sezon, CSM CSU Oradea a revenit în Europa. Este vorba despre participarea în Basketball Champions League, consemnată în sezonul 2016/17. Roș-albaștrii au trecut de două tururi preliminare și o fază a grupelor extrem de lungă, Astfel, Oradea a disputat 18 partide în această competiție, iar clasarea în grupă i-a permis să continue aventura continentală în playoff-ul FIBA Europe Cup, unde a jucat două partide.

Astfel, sezonul 2016/17 a cuprins 20 de meciuri internaționale pentru CSM CSU Oradea. A fost cea mai lungă aventură, ca număr de meciuri, pentru o echipă sportivă românească într-o singură campanie continentală.

În prezent, CSM CSU Oradea are un număr total de 32 meciuri oficiale disputate în cupele europene. Bilanțul general este de 13 victorii și 19 înfrângeri.

De-a lungul primelor trei aventuri continentale, pe lângă faptul că a jucat în EuroChallenge, Basketball Champions League și FIBA Europe Cup, CSM-ul a reprezentat baschetul românesc în Ungaria, Turcia, Rusia, Kazahstan, Slovacia, Bulgaria, Israel, Franța, Finlanda, Ucraina, respectiv Italia. Adică în 11 țări și s-a duelat cu un număr de 15 cluburi.

Foto: Roby Boros

Comentarii

comments