Sean Barnette continuă alături de CSM CSU Oradea

Sean Barnette continuă alături de CSM CSU Oradea

Sean Barnette își continuă aventura alături de CSM CSU Oradea. Sportivul nord-american a semnat un contract cu campioana României, pe care a ajutat-o să obțină primul trofeu din istorie în stagiunea 2015/16. Cele două părți au parafat o înțelegere cu valabilitate pentru sezonul competițional 2016/17.

Extrema în vârstă de 30 ani, înaltă de 1.95 metri a avut medii statistice de 15.1 puncte, 7.8 recuperări, 2.9 pase decisive, 1.3 intercepții și 0.5 capace pentru 18.4 la eficiență în peste 30 minute pe partidă în sezonul petrecut alături de Leii Roșii. El a avut procentaje de 53% la două puncte, 36% la trei puncte, respectiv 68% la linia de pedeapsă.

Barnette a fost liderul CSM-ului la eficiență, puncte, recuperări, recuperări ofensive și defensive, respectiv coșuri de două puncte marcate. De altfel, Sean a fost cel mai constant și productiv jucător al echipei care a staționat aproape întreg sezonul regulat pe prima poziție și totodată a devenit campioană a României.

De-a lungul carierei, Sean a jucat pentru Lille (Franța), Geneva Lions, Lugano Tigers (Elveția), respectiv Rilski Sportist (Bulgaria). De asemenea, el are două sezoane jucate pentru U-Banca Transilvania Cluj-Napoca.

Așa cum o arată statistica, Sean se remarcă prin productivitatea la recuperare, inclusiv ofensivă, capacitatea de a ataca coșul în pătrundere, nivelul de apărare, precum și interesul de a juca colectiv. Barnette este un jucător polivalent, lucru ce îi va permite antrenorului Cristian Achim să folosească diferite alcătuiri de echipă și să îl folosească pe Barnette la diferite poziții de-a lungul următorului sezon competițional, similar celor consemnate în primul sezon de colaborare.

Foto: Roy Boros

Comentarii

comments