Sebastian Ionescu a fost convocat la echipa națională universitară a României

Sebastian Ionescu a fost convocat la echipa națională universitară a României

Sebastian Ionescu, jucător legitimat la CSM CSU Oradea, a fost convocat la echipa națională universitară a României de baschet masculin pentru acțiunea din vara anului 2017. Sportivul în vârstă de 20 ani va juca la Jocurile Mondiale Unitersitare, eveniment programat a se desfășura între 20 și 29 august anul curent, în Taipei.

Sportivul originar din Craiova a fost legitimat de CSM CSU Oradea în luna ianuarie a anului 2015. După un an a fost cedat sub formă de împrumut la CSM Ploiești, echipă alături de care a câștigat Liga 1 și a promovat în Liga Națională, la finele sezonului 2015/16. Ulterior, Basti a fost cedat sub formă de împrumut la Dinamo București, acolo unde a petrecut sezonul 2016/17.

În 22 partide disputate pe parcursul sezonului precedent, Ionescu a avut medii statistice de 2.5 puncte, 9.7 recuperări și 0.5 pase decisive pentru 1.2 la eficiență în aproape 11 minute pe meci. Dinamo a ocupat locul 10 în LNBM.

Echipa națională universitară a României va juca următoarele meciuri la Universiada din Taipei:

20 august, România vs Cehia
21 august, Estonia vs România
23 august, România vs Emiratele Arabe Unite
24 august, SUA vs România
25 august, Argentina vs România

Reunirea lotului universitar este programată pentru data de 27 iulie.

De notat că în prezent, Basti Ionescu se află în programul echipei naționale de tineret (U20) masculin a României. Născut în anul 1997, sportivul de la CSM CSU Oradea luptă pentru un loc în lotul de 12 al tricolorilor care va juca la Campionatul European U20 masculin – Divizia B, găzduit între 14 și 23 iulie anul curent, la Oradea.

În cadrul lotului U20 masculin al României este inclus și Bobe Nicolescu, alt jucător legitimat la CSM CSU Oradea. De notat că după aventura de la lotul de tineret, Bobe se va alătura lotului național de seniori, în încercarea e a obține un loc în lotul de 12 pentru EuroBasket 2017.

Foto: Roby Boros

Comentarii

comments