Seiya Adachi si Yusuke Inaba se alătură echipei de polo CSM Digi Oradea

Seiya Adachi si Yusuke Inaba se alătură echipei de polo CSM Digi Oradea
  • in

Echipa de polo CSM Digi Oradea si-a completat lotul de jucatori pentru sezonul competitional 2018/19 cu doi sportivi niponi. Seiya Adachi si Yusuke Inaba se alătură efectivului formatiei antrenate de catre Dorin Costras si Ciprian Cimpianu pentru sezonul competitional 2018/19. Ambii sunt componenti ai primei reprezentative de polo a Japoniei. Ei se alătură cu întârziere echipei bihorene datorită obligațiilor pe care le-au avut față de echipa națională niponă.

Seiya Adachi (foto) are 23 ani si este originar din Japonia. El este component al primei reprezentative de mai multi ani, incluzand participarea la Jocurile Olimpice 2016 de la Rio de Janeiro, unde nationala nipona a fost eliminata in faza grupelor. Anterior, a cucerit medalia de argint la Asian Games 2014, desfasurate la Incheon.

Adachi a jucat la Campionatul Mondial de polo – editia 2017, desfasurat la Budapesta, Ungaria. El a inscris sapte goluri impotriva echipei nationale a SUA in cadrul acestui eveniment. Aici Japonia a patruns intre primele 12 echipe ale competitiei masculine, iar Adachi a punctat de zece ori in primele patru partide ale competitiei.

Inalt de doar 1.72 metri, Adachie este un jucator capabil sa puncteze cu generozitate. El a inceput sa practice jocul de polo la varsta de zece ani, fiind absolvent al Facultatii de Educatie Fizica de la Universitatea de Stiinte ale Sportului Nipona.

Yusuke Inaba este noul jucător al echipei de polo CSM Digi Oradea. În vârstă de 18 ani, sportivul originar din Japonia se află la primul angajament în România. El sosește de la VK Budva, din Muntenegru, formație alături de care a fost vicecampion național.

Născut în anul 2000, Inaba este considerat un tânăr poloist de mare perspectivă. El a atras atenția echipelor din polo-ul european, fiind încă de la o vârstă fragedă angrenat în întreceri internaționale. Yusuke a fost component al echipei nationale de tineret, cu care a participat la Campionatul Mondial destinat acestei categorii în anul 2016 și 2017.

Inaba a participat în World League 2018, competiție în care s-a clasat pe locul al 4-lea, alături de prima reprezentativă a Japoniei. Yusuke a marcat două goluri în finala mică a competiției desfășurate în Ungaria, una pierdută de niponi cu scorul de 12-7 în fața Spaniei. De notat că în cadrul aceluiași eveniment, dar în faza grupelor, Yusuke Inaba a marcat cinci goluri în meciul cu Ungaria, formație care în cele din urmă s-a clasat pe locul al 2-lea.

Comentarii

comments

Attachment