Șerban Sere, președinte CSM Oradea, despre strategia echipei de polo începând din sezonul 2017/18

Șerban Sere, președinte CSM Oradea, despre strategia echipei de polo începând din sezonul 2017/18
  • in

Șerban Sere, președintele CSM Oradea, a participat la conferința de presă desfășurată joi (25.05), la sala mică a Primăriei Municipiului Oradea. El a discutat despre strategia implementată la secția de polo începând din sezonul competițional 2017/18.

“Domnii Dorin Costrăș și Ciprian Cîmpianu sunt noii antrenori ai echipei de polo. Sunt cunoscuți publicului orădean, astfel încât nu sunt necesare prezentări speciale. Am consierat că acest cuplu de antrenori este potrivit pentru proiectul pe care îl demarăm. Ambii sunt cunoscuți pentru faptul că au lucrat cu jucătorii tineri și nu de a lua jucători consacrați.

Motivul principal al numirii celor doi antrenori amintiți este întemeiat. Avem o pepienieră la clubul Crișul. Sunt mulți tineri practicanți ai poloului în Oradea care nu au avut nicio șansă de a se afirma la nivel de seniori. Dorim să acordăm aceasta șansă noii generații, care să facă pasul în față în cadrul echipei noastre, de polo, a CSM-ului.

În plus, Dorin mi-a spus că își dorește să aibă o imagine clară și completă asupra tot ce înseamnă poloul orădean. Cipri este acel om care cunoaște în detaliu tot ce se întâmplă la nivel juvenil, iar disponibilitatea lor de amunci este una extraordinară. Consider că din moment ce am ales această cale e foarte util să avem la echipă oameni orientați spre ceea ce ne propunem.

Totodată, consider că la încheierea sezonului 2016/17 am ajuns la finalul unui ciclu. Implicit ne așteaptă un nou ciclu. Probabil nu va fi la fel de interesant din punct de vedere al rezultatului imediat, dar eu cred că trebuie să ne asumăm acest proiect, pe termen mediu și lung.

În ultimii ani s-a tot vorbit despre această oportunitatea de a acorda o șansă tinerilor poloiști orădeni, însă ea nu s-a materializat. Consider că a sosit acest moment.

Acest lucru nu înseamnă că vor dispărea cu desăvârșire jucătorii cu experiență din lot. Avem nevoie de lideri, de oameni în bazin care să îi ghideze pe cei tineri.

Cu siguranță nu ne dorim să coborâm ștacheta. Este evident că ținta noastră finală sunt rezultatele. Ne dorim performanță, dar nu cu orice preț.

Ne asumăm eventualele rezultatele nefavorabile, dacă ele vor fi compensate de o atitudine foarte bună, iar pe termen lung se va demonstra că într-adevăr tinerii orădeni au meritat șansa care li se oferă acum.

Cei doi antrenori au fost numiți în funcție de trei zile. Este o perioadă foarte scurtă pentru a putea să dăm nume cu privire la jucătorii care vor veni, vor rămâne sau vor pleca. Pentru început ne-am dorit să prezentăm strategia secției de polo pentru următoarele sezoane.

Pot să vă spun că ne vom orienta spre legitimarea a trei străini și nu mai mult. Avem în vizor anumiți jucători, însă e posibil ca aceștia să nu poate fi aduși la echipă în acest moment prin prisma faptului că ei se află sub angajament cu alte echipe.

Antrenorii vor decide componența lotului de jucători. Este datoria lor acest lucru și ei cunosc cel mai bine ce anume trebuie să conțină această echipă. Tot ce îmi doresc este să mergem pe această linie, strategia noastră implicând, așa cum am mai spus, antrenori orientați să lucreze și formeze jucători de polo.

Dorim să reînviem sentimentul de apartenență locală în rândul jucătorilor noștri. Cu siguranță partea financiară este extrem de importantă, ea dă valoare unui proiect, unei echipe sau unui jucător, însă avem nevoie de acel spirit și acea implicare de care are nevoie o echipă pentru a avea succes. Ne dorim foarte mult să avem jucători care să joace cu sufletul.

Aș dori să le mulțumesc foștilor antrenori, dar și jucătorilor care nu vor mai face parte din lotul echipei. Ne mândrim cu rezultatul obținut în cupele europene și le mulțumim pentru tot efortul depus. În schimb, nu putem să ne mulțumim cu rezultatele obținute în campionatul și cupa României.

În ceea ce privește sezonul următor, foarte probabil, ne vom înscrie în Liga Campionilor, unde echipa va juca în tururile preliminare.

Nu avem niciun fel de probleme cu sponsorii. Nici nu s-a pus problema în acest sens. Facem tot ce putem să asigurăm cele mai bune condiții echipei de polo și ne preocupăm să investim acolo unde se impune.

În sezonul tocmai încheiat am avut un buget bun spre foarte bun la polo. A fost poate cel mai mare buget din istoria secției, însă ambele obiective interne au fost ratate.

Preferăm să învestim în dezvoltarea tinerilor jucători în acest moment. Chiar în detrimentul unei participări în cupele europene care s-ar putea să nu ne aducă niciun fel de satisfacție, nici măcar imediată sau pe termen scurt. Am renunțat la acel wildcard deoarece ar fi reprezentat o investiție foarte mare, care am consider că este mai oportun să o canalizăm spre formarea tinerilor jucători.”

Foto: Roby Boros

Comentarii

comments

Attachment