Șerban Sere, președinte CSM Oradea, prefațează turneul final de Cupa României 2018

Șerban Sere, președinte CSM Oradea, prefațează turneul final de Cupa României 2018

Șerban Sere, președintele CSM Oradea, a participat miercuri (07.02) la o conferință de presă în cadrul căreia a fost prefațat turneul final de Cupa României la baschet masculin – ediția 2018, eveniment programat a se desfășura la Sfântu Gheorghe, în perioada 10-13 februarie anul curent.

“Ne aflăm în fața unui prim eveniment cu trofeul pe masă, Cupa României. Știm că așteptările sunt mari din partea suporterilor noștri. De aceea, ultimele modificări au fost efectuate cu scopul de a ne asigura că ne putem alinia la startul competiției în cele mai bune condiții.

Venim după o perioadă de schimbări și incertitudine, de instabilitate la nivelul lotului de jucători. Consider că în momentul de față actuala echipă este completă și are puterea, valoarea și calitatea necesară pentru a se bate cu șanse reale la câștigarea de trofee.

Pe de altă parte aș vrea să înțeleagă toată lumea că alte șapte echipe pornesc cu aceleași obiective ca și noi. Dintre acestea cel puțin trei au, pe hârtie, șanse întemeiate și argumente concrete să cucerească trofeul. Cu alte cuvinte nu suntem singuri în această competiție.

Ținând cont de aceste lucruri, este limpede că forma de moment și deciziile din timpul jocurilor vor fi elementele decisive. Echipa se pregătește bine din toate punctele de vedere. Ne dorim foarte mult să obținem acel trofeu care ne lipsește din palmares.”

Șerban Sere a prefațat meciul cu Phoenix Galați, din sferturile de finală ale Cupei României:

“Eu nu aș subestima Galațiul. Poate că nu este considerată o forță consacrată acestui campionat, însă chiar ultimul rezultat de spune multe despre potențialul acestei echipe. Mă refer la victoria repurtată în fața Stelei. Sigur că s-a jucat sub incidența unei alte reguli. În cupă se va juca cu doi români, ceea ce schimbă puțin datele problemei.

Pe de altă parte nu cred că trebuie să dau eu exemple cu privire la surprizele care s-au consemnat în ultimii ani în baschetul românesc. Ar fi greșit să subestimăm o echipă precum Phoenix Galați într-un meci cu caracter eliminatoriu. Nu vreau să calculăm valoarea sau potențialul adversarului. Trebuie să fim concentrați și să ne vedem de jocul nostru, indiferent cine este adversar.

Sunt de acord că suntem favoriți în meciul cu Phoenix Galați, dar sunt convins de faptul că adversarul nostru va fi extrem de ambițios și de dornic să-și demonstreze valoarea.”

Despre modificările din lotul de jucători, cu un accent pus asupra venirii lui Tudor Fometescu, conducătorul clubului orădean a precizat:

“Dacă urmărim foarte atent componența lotului actual, cu precizarea că e departe de mine intenția de a denigra sau jigni jucătorii de care ne-am despărțit, nu aceasta este ideea acestei opinii, avem un lot de 12 jucători care oricând pot să evolueze. Am încercat să completăm lotul, pe lângă jucătorii străini veniți, cu Tudor Fometescu. Noi îl considerăm un jucător de mare perspectivă, pe care îl vedem drept un nou Bobe Nicolescu. Este un jucător în care vom încerca să investim, financiar și încredere.

Bobe mai are două sezoane în afara celui în curs sub protecția regulii U23, însă dacă Fometescu va confirma și se va stabiliza drept un jucător de nădejde în rotația de bază a echipei noastre, atunci consider că suntem ‘betonați’ la capitolul jucători tineri autohtoni. Încercăm să întinerim puțin media de vârstă a echipei, însă ceea ce vrem este să avem o echipă atletică, una care să poată alinia cel puțin zece jucători bine pregătiți fizic și tactic în orice moment al jocului.

Aș vrea să mai spun un lucru referitor la modificările de efectiv. Acestea sunt lucrurile pe care le vede toată lumea. Ceea ce nu se vede este schimbarea de atitudine și de atmosferă din vestiar și de la antrenament. Avem, după aceste modificări, o atmosferă și o energie pozitivă în echipă, lucru care ne ajută extrem de mult în nivelul de pregătire și în competitivitatea ședințelor de antrenament.”

Referitor la nivelul actual al campionatului României la baschet, Șerban Sere a opinat:

“Avem un campionat în care jucători cu CV-uri foarte bune se adaptează greu. Acesta este motivul pentru care spun că avem un campionat atipic. În această afirmație includ jucătorii tuturor echipelor din România, nu fac referire exclusiv la CSM Oradea.

Pe de altă parte, la momentul actual, avem cel puțin cinci echipe în Liga Națională confruntate cu probleme financiare. Acestea o duc foarte greu. În schimb, toate echipele din grupa 1-6 au o valoare ridicată, care le dă dreptul să spere la o medalie. Oricare din cele șase.

Nouă ne dă speranțe actuala echipă. Dacă vom fi feriți de noi probleme medicale sunt de părere că avem o șansă corectă și bună la un rezultat important în acest sezon. După cum vedeți nu am pomenit de absența lui Martin Zeno. Nu doresc nimănui să aibă probleme, dar consider că ar fi interesant de făcut un exercițiu de imaginație cu privire la absența pe parcursul unui întreg sezon a celui mai bun jucător de la celelalte echipe ale campionatului. Cum ar gestiona ele această problemă. Zeno este totuși un jucător care a confirmat și care și-a demonstrat valoarea atât în România, cât și în cupele europene.”

Foto: Roby Boros

Comentarii

comments

Attachment