Sergiu Pop continuă alături de CSM CSU Oradea

Sergiu Pop continuă alături de CSM CSU Oradea

Sergiu Pop s-a înțeles cu CSM CSU Oradea asupra unui contract cu valabilitate pentru sezonul 2016/17. Sportivul în vârstă de 25 ani va bifa cel de-al 5-lea sezon consecutiv și al 7-lea din întreaga carieră alături de echipa din orașul său natal.

Pe parcursul sezonului 2015/16, Pop a avut medii de 1.3 puncte și 0.3 recuperări pentru 1.3 la eficiență în 1:28 minute pe partidă. El a avut procentaj de 60% la aruncările din acțiune.

Cea mai bună prestație stagională a lui Sergiu Pop s-a consemnat în manșa a 2-a din sferturile de finală ale Cupei României. Lipsită de serviciile lui Bogdan Țîbîrnă, formația orădeană a apelat la serviciile lui Sergiu pentru câteva minute în partida amintită. El a înscris patru puncte foarte importante în confruntarea cu Steaua CSM EximBank București, contribuție ce a permis Leilor Roșii să se califice la turneul final al competiției eliminatorii.

Înalt de 1.97 metri, Sergiu este apreciat pentru contribuția avută la antrenament. El poate să acopere la pozițiile 5, 4 și 3, fiind extrem de util, în condițiile în care de-a lungul unui sezon apar mai multe probleme medicale. Rolul jucătorului orădean este important, deoarece CSM-ul folosește mai multe sisteme de joc, în cadrul cărora fiecare poziție are sarcini diferite.

De-a lungul carierei, Sergiu Pop a jucat pentru CSM CSU Oradea (2008/10 și 2012/prezent), BC Miercurea Ciuc (2010/11), respectiv Farul Constanța (2011/12).

Sergiu Pop devine al 7-lea jucător autohton din lotul lui CSM CSU Oradea pentru sezonul 2016/17. Echipa are în componanțe 12 jucători:

Fundași – Branko Mirkovic, Cătălin Petrișor, Muhamed Pasalic, Andrei Mandache, Martin Zeno
Extreme – Sean Barnette, Bobe Nicolescu, Rareș Pașca
Pivoți – Titus Nicoară, Bogdan Țîbîrnă, Sean Denison, Sergiu Pop

Foto: Roby Boros

Comentarii

comments

Attachment

sergiu