Staff-ul tehnic al echipei de baschet a fost confirmat

Staff-ul tehnic al echipei de baschet a fost confirmat

Staff-ul tehnic al CSM CSU Oradea va rămâne neschimbat în sezonul competițional 2017/18. Roș-albaștrii mizează în continuare pe același tandem de antrenori, preparator fizic, respectiv fizioterapeut.

Cristian Achim ocupă funcția de antrenor principal. El este cel mai longeviv tehnician din baschetul masculin la nivel de seniori. A preluat echipa în luna noiembrie a anului 2009 și se află în fața celui de-al 9-lea sezon la cârma Leilor Roșii.

Milan Mitrovic este antrenor asistent. Tehnicianul oficiant din Belgrad, în vârstă de 36 ani, se află în fața celui de-al 4-lea sezon consecutiv în această postură.

Marius Marinău va fi în continuare preparatorul fizic al echipei. Activitatea foarte bună depusă pe parte de încărcare și menținere fizică, respectiv recuperare sportivă după accidentări, a condus la continuarea colaborării cu acest specialist. Va fi cel de-al 2-lea sezon consecutiv în această funcție, după ce în prealabil a ajutat sportivii de la CSM aflați în revenire după accidentări.

Cristian Dan va fi fizioterapeutul echipei de baschet masculin și în sezonul competițional 2017/18. El este cel mai vechi component al secției de baschet și este în club de 12 ani.

Rolul celor patru va fi deosebit de important pe tot parcursul sezonului 2017/18. Fără îndoială, în prima parte a periodei precompetiționale, activitatea lui Marius Marinău la antrenamente, respectiv Cristi Dan după acestea se anunță extrem de solicitantă și deosebit de impotantă. Desigur, programul de pregătire este conceput de antrenori, fiind necesară o bună colaborare între membrii staff-ului tehnic, cu atât mai mult cu câte în acest an perioada de pregătire va fi mai scurtă.

CSM-ul se va reuni pe 14 august și va petrece prima săptămână pe plan local. Roș-albaștrii se vor deplasa la Debrecen, acolo unde vor petrece nouă zile într-un stagiu centralizat de pregătire. După revenirea din cantonamentul din țara vecină, adică în luna septembrie, se vor disputa mai multe jocuri de pregătire.

De notat că o parte a jucătorilor se vor alătura echipei pe parcursul presezonului. Martin Zeno va face joncțiunea cu colegii săi pe 17 august. Basti Ionescu va participa alături de echipa națională la Jocurile Mondiale Universitare de la Taipei, între 19-30 august, iar Andrei Mandache și Bobe Nicolescu sunt în cărți pentru EuroBasket 2017, eveniment care se va desfășura între 31 august și 17 septembrie.

Startul oficial se dă pe 20 septembrie anul curent, la Botevgrad, în primul tur preliminar al FIBA Europe Cup 2017/18, adversar fiind BC Balkan din localitate. Startul sezonului regulat al Ligii Naționale se dă pe 7 octombrie, la Oradea, în compania lui CSU Sibiu

Foto: Roby Boros

Comentarii

comments

Attachment

Staff2