Teren de baschet modern în parcul Brătianu

Teren de baschet modern în parcul Brătianu

Unul dintre efectele creșterii popularității baschetului în Oradea constă în numărul crescând al practicanților disciplinei cu mingea la coș. Parcurile, curțile școlilor, respectiv sălile de sport ale acestora sunt luate cu asalt de tineri, care deprind tainele acestui sport în mod organizat.

De asemenea, există varianta practicării baschetului sub formă de sport de agrement. Orădenii au posibilitatea să facă acest lucru în mai multe locuri din oraș, tot mai multe parcuri având câte un teren și coșuri instalate pentru a putea practica această disciplină sportivă împreună cu prietenii.

Recent, în Parcul Brătianu din Oradea, a fost inaugural un teren nou de baschet. Suprafața de joc este din polipropilenă, folosită inclusiv în competițiile oficiale de baschet 3×3, organizate sub egida FIBA. Aceasta suprafață este autodrenantă, astfel încât, în caz de precipitații apa nu va staționa pe terenul de joc. În plus, această suprafață menajează articulațiile și atenuează impactul în cazul căderilor. Dimensiunile terenului respectă prevederile Regulamentului Oficial al Jocului de Baschet, existând și o suprafață consistentă de protecție.

Coșurile sunt, de asemenea, de cea mai bună calitate, folosite în competiții oficiale, produse de o companie celebră în domeniu, astfel încât experiența pe baschetbalistică trăită de orădeni atunci când joacă pe noul teren este cu adevărat deosebită. În fine, doritorii pot experimenta baschetul nocturn, terenul fiind împrejmuit cu lămpi de tip LED, iluminatul terenului oferind cu adevărat o senzație deosebită pentru cei aflați pe teren.

Întreaga experiență este completată de locul în care terenul este amplasat. Un parc cu multă verdeață, departe de agitația și traficul orădean, foarte aproape de centrul orașului.

Invităm și încurajăm orădenii să experimenteze ce înseamnă baschetul pe noul teren.

Comunicatul oficial cu privire la inaugurarea terenului de baschet din parcul Brătianu poate fi lecturat AICI.

Comentarii

comments

Attachment

bratianu