Un capitol din istoria CSM CSU Oradea

Un capitol din istoria CSM CSU Oradea

CSM CSU Oradea a obținut cea de-a 2-a calificare consecutivă în arena internațională. Acest lucru a fost realizat la distanță de o săptămână după atingerea primei astfel de performanțe.

Roș-albaștrii au trecut, pe data de 6 octombrie 2016, de Lukoil Academic Sofia – campioana în exercițiu a Bulgariei și unul dintre cele mai mari nume ale baschetului est-european la nivel de club, scor 70-58. Astfel, scorul general a fost de 142-133.

Data amintită are darul de a intra în istoria secției de baschet de la CSM. După ce pe data de 29 septembrie s-a consemnat prima calificare, roș-albaștrii și-au asigurat prezența în grupele Basketball Champions League.

Vă invităm să recapitulăm cele mai importante date din istoria CSM CSU Oradea la capitolul jocuri și/sau rezultate în plan internațional:

- 5 noiembrie 2013 – debutul oficial al CSM CSU Oradea în cupele europene. Consemnat la Paks (Ungaria). CSM-ul a pierdut în fieful lui Atomeromu cu scorul de 78-77.

- 19 noiembrie 2013 – primul succes înregistrat de CSM CSU Oradea în cupele europene. Consemnat la Gaziantep (Turcia). CSM-ul a învins pe Royal Hali din localitate cu scorul de 74-69.

- 3 decembrie 2013 – prima victorie înregistrată pe teren propriu de CSM CSU Oradea. Consemnată în confruntarea cu Atomeromu Paks (Ungaria). Rezultatul final a fost de 90-74.

- 17 decembrie 2013 – încheierea primei aventuri continentale, moment ce coincide cu titlul de cea mai bună debutantă a sezonului 2013/14 în EuroChallenge. CSM CSU Oradea învinge a 2-a oară pe Royal Hali Gaziantep (Turcia). Rezultatul final a fost de 73-71.

- 2 decembrie 2014 – al 10-lea meci susținut de CSM CSU Oradea în cupele europene. Roș-albaștrii au primit vizita lui BC Astana (Kazahstan), într-un meci pierdut cu scorul de 74-83.

- 10 septembrie 2016 – susține un meci de gală în cadrul memorialului Antonio Alexe. CSM CSU Oradea primește vizita lui Partizan Belgrad, câștigătoare a Euroligii în 1992, calificată la Final Four-ul Euroligii în 2010.

- 27 septembrie 2016 – debutul absolut în Basketball Champions League. CSM-ul reprezintă România din postură de campioană națională. Obține primul succes în această competiție, scor 71-64, în compania lui BC Prievidza (Slovacia).

- 29 septembrie 2016 – obține prima calificare în cupele europene din istorie. CSM CSU Oradea se impune la Prievidza cu scorul de 73-67.

- 6 octombrie 2016 – obține a 5-a victorie în cupele europene. Se califică în grupele Basketball Champions League, după 70-58, în compania lui PBC Lukoil Academic Sofia (Bulgaria), finalistă în două rânduri a Euroligii masculine.

Cu siguranță există și alte date notabile în istoria internațională a CSM-ului. Se pot enumera primul joc neoficial în compania unui adversar străin, încleștările cu Szolnok Olaj KK, o echipă ce a scris istorie în FIBA EuroChallenge pe parcursul ultimilor ani, duelul cu MZT Skopje la memorialul Antonio Alexe 2015 și așa mai departe.

Următoarea dată pe care vă invităm să o rezervați în agendă este 19 octombrie 2016. La această dată, CSM CSU Oradea va primi vizita lui Pinar Karsiyaka Izmir, campioana Turciei în 2015, una dintre marile favorite ale Basketball Champions League – ediția 2016/17.

Acesta este un capitol din istoria pe care CSM CSU Oradea o scrie în baschetul orădean, românesc și internațional. Cu siguranță provocările care ne așteaptă sunt deosebite, dar în acest drum, pentru a putea aprecia ceea ce se realizează este important să știm să apreciem pașii făcuți până la această oră.

Foto: Roby Boros

Comentarii

comments

Attachment

csmcsuoradea