Un turneu de excepție

Un turneu de excepție

Ediția 2016 a turneului memorial Antonio Alexe s-a încheiat sâmbătă seara, cu o confruntare de vis pentru orice iubitor al baschetului din Oradea. După ani de zile în care i-am privit la TV, luptându-se cu cele mai mari forțe ale sportului cu mingea portocalie, CSM CSU Oradea i-a avut drept oaspeți și adversari pe cei cunoscuți în lumea sportului drept “Grobari”. Este vorba despre KK Partizan Belgrad, un nume colosal pentru tot ce înseamnă sport și dorință de victorie.

Leii Roșii s-au confruntat de la egal la egal cu o echipă antrenată de primul tehnician european fără experiență prealabilă în SUA ajuns pe banca tehnică a unei echipe din NBA. O formație din care face parte un vicecampion olimpic de la Rio de Janeiro, sportiv ce a arătat pe tot parcursul confruntării cât de mult își dorește să învingă, chiar dacă este vorba despre un simplu joc de pregătire.

Muhamed Pasalic a îngropat o aruncare de trei puncte în ultima secundă de joc pentru a aduce victoria și a păstra trofeul la Oradea. Bosniacul a așezat mingea în coș chiar pe sirenă, după o acțiune în care mingea a circulat de la Martin Zeno spre Sean Denison, canadianul servindu-l pe un complet liber Pasalic, recunoscut pentru abilitatea de a puncta cu atunci când nu este marcat strâns.

zeno

Memorialul Antonio Alexe 2016 a cuprins și participarea lui BM Slam Stal Ostrow, din Polonia. O echipă ce are sub contract trei dintre foștii adversari ai CSM-ului în Liga Națională și Cupa României. O echipă antrenată de un nume imens al baschetului, Zoran Sretenovic, de trei ori câștigător al Euroligii din postura de jucător. Am avut ocazia să-l vedem în carne și oase pe unul dintre oamenii care au cucerit Euroliga de trei ori. Unul dintre cei trei jucători care au petrecut 40 minute în teren la o finală de Euroligă.

Iată rezultatele consemnate la turneul din acest an:

BM Slam Stal Ostrow vs CSM CSU Oradea 57-86
Partizan Belgrad vs BM Slam Stal Ostrow 93-85
CSM CSU Oradea vs Partizan Belgrad 78-76

A fost cel mai important turneu organizat de CSM CSU Oradea. Numele lui Partizan și cele ale oaspeților care au acceptat invitația clubului roș-albastru sunt extrem de importante și aduc un plus de prestigiu clubului nostru, dar și orașului nostru. Au fost niște oaspeți deosebit de prețioși, cărora se impune să le mulțumim pentru contribuția avută la spectacolul din teren.

Să nu uităm de unde am plecat. Niciodată. Să nu uităm că în urmă cu 14 ani în Oradea nu exista echipă de baschet. Să ne amintim întotdeauna de clipele dificile, cele în care echipa nu mai avea loc în Arena Antonio Alexe și juca cu copii în campionatul seniorilor. Să nu uităm de unde am plecat. Poate așa vom putea să înțelegem mai bine unde am ajuns.

Foto: Ovi D. Pop

Comentarii

comments

Attachment