Urmează cea de-a 15-a serie de playoff din istoria echipei de baschet masculin

Urmează cea de-a 15-a serie de playoff din istoria echipei de baschet masculin

CSM CSU Oradea se pregătește pentru cea de-a 15-a serie de playoff din istoria secției de baschet. Roș-albaștrii se duelează cu U-Banca Transilvania Cluj-Napoca în semifinalele Ligii Naționale de baschet masculin – ediția 2016/17.

Sub comanda lui Cristian Achim aceasta va fi cea de-a 14-a serie de playoff pentru CSM. Roș-albaștrii se află pentru a 4-a oară în penultimul act al campionatului.

Prima serie de playoff din istoria clubului s-a consemnat în sezonul 2005/06. CSM-ul a terminat sezonul regulat pe locul al 8-lea și s-a duelat cu CSU Asesoft Ploiești, pierzând cu scorul general de 2-0.

Cristian Achim a condus CSM-ul pentru prima dată în playoff în ediția 2010/11, atunci când CSM CSU Oradea s-a duelat tot cu Asesoft. Leii Roșii au pierdut cu scorul general de 3-0.

Istoria s-a repetat în sezonul 2011/12, atunci când CSM-ul a pierdut în confruntarea cu Gaz Metan Mediaș.

Stagiunea 2012/13 a adus o premieră. CSM Oradea a disputat în premieră o serie de playoff din postură de echipă cu avantajul terenului propriu. Roș-albaștrii s-au confruntat cu U Mobitelco Cluj-Napoca, impunându-se cu scorul general de 3-1. Apoi, bihorenii au pierdut cu 1-3 în seria disputată împotriva Asesoftului, pentru ca finala mică să fie adjudecată cu 2-1 la general. Astfel, CSM-ul a câștigat prima medalie din istorie în campionatul României.

Următoarea ediție de campionat a consemnat un nou program. CSM Oradea a beneficiat de avantajul terenului propriu în seriile cu SCM U Craiova și BC Mureș. Ambele au fost adjudecate cu 3-0 la general. În marea finlă, Oradea a pierdut cu scorul general de 3-2, în fața aceluiași Asesoft, cu mențiunea că roș-albaștrii conduceau cu două minute rămase de jucat din meciul decisiv.

Sezonul 2014/15 a înregistrat un pas înapoi. După o stagiune în care a înregistrat o serie incredibilă de accidentări, CSM CSU Oradea a pierdut cu 3-0 la general în primul tur al playoff-ului, în seria disputată în compania Stelei CSM EximBank. Bihorenii au pierdut două meciuri la diferențe de câte un punct și unul la diferență de două posesii.

Stagiunea 2015/16 a remarcat avantajul terenului propriu în toate seriile pe care CSM CSU Oradea le-a disputat în playoff. Roș-albaștrii au trecut de Phoenix Galați și U-BT Cluj-Napoca cu 3-1 la general, respectiv de BC Mureș cu 3-2, pentru a-și trece în cont primul titlu național din istorie.

Actualul sezon competițional a cuprins deja o serie de playoff. CSM CSU Oradea a dispus de BC SCM Timișoara cu scorul general de 3-0.

Așadar, CSM CSU Oradea are opt serii de playoff câștigate. Trei dintre ele s-au încheiat cu 3-0 la general, altele trei s-au terminat cu 3-1, una s-a terminat cu 3-2, iar una cu 2-1. ÎN schimb, bihorenii au pierdut trei serii cu 0-3, una cu 0-2, una cu 1-3 și una cu 2-3.

Cele mai multe serii de playoff, patru la număr, s-au disputat în compania lui CSU Asesoft Ploiești. CSM-ul s-a duelat de câte două ori cu Mediaș, Cluj și Mureș, respectiv câte o dată cu Craiova, Steaua, Galați și Timișoara.

Foto: Roby Boros

Comentarii

comments