Vujadin Subotic a plecat la Timișoara după o săptămână de individualizare alături de Călin Pop

Căpitanul echipei CSM-U Oradea, muntenegreanul Vujadin Subotic, a petrecut această săptămână în Oradea, într-o perioadă în care echipa se afla în Kazahstan, pentru primul meci din sezonul regulat al FIBA EuroChallenge – ediția 2014/15. Numărul 13 din echipa roș-albastră nu a primit viză pentru Kazahstan, motiv pentru care nu a avut posibilitatea să-și ajute colegii în dificilul joc disputat la aproximativ 4.500 kilometri distanță de Oradea.

În această perioadă, conducerea clubului orădean a apelat la serviciile lui Călin Pop – coordonatorul academiei de baschet CSM Oradea și fost antrenor asistent al echipei de seniori între 2010 și 2014 – pentru a efectua o serie de antrenamente de individualizare cu Vuja. Prin urmare, în fiecare zi a acestei săptămâni, la ora amiezei, Subotic a lucrat sub îndrumarea lui Călin, cu ajutorul lui Zoltan Hidi, antrenor la academia de baschet a CSM-ului.

Antrenamentele s-au axat în principal pe un nivel ridicat de intensitate, aruncările pe care Subotic le-a efectuat fiind executate după un efort fizic susținut. De asemenea, Vuja a avut și un antrenament de forță, antrenorul Călin Pop concepând un program în care jucătorul să nu repete aceleași exerciții.

Căpitanul CSM-ului a opinat că acest gen de antrenamente sunt foarte bine venite în timpul sezonului. El a apreciat ca fiind extrem de important antrenamentul de individualizare, iar în această săptămână a avut parte de mai multe astfel de ședințe la intensitate ridicată. Totodată, Subotic a subliniat că din cauza programului aglomerat al unei echipe acest gen de antrenamente sunt foarte greu de realizat în timpul sezonului. Pe de altă parte, sportivul originar din Muntenegru a menționat că este interesat să se axeze pe parte de antrenamente de individualizare după încheierea activității de jucător profesionist.

În schimb, Călin Pop a opinat că oricărui jucător de baschet profesionist îi sunt extrem de folositoare antrenamentele de individualizare. Desemnat cel mai bun antrenor de practică și metodică în urma evaluării naționale conduse de Federația Română de Baschet în luna iunie a acestui an, Călin a pregătit un program adecvat rolului și pozițiilor pe care Subotic evoluează cu regularitate pentru CSM-U Oradea.

În cursul serii de joi (06.11), Subotic a ajuns la Timișoara, acolo unde delegația CSM-ului prezentă la Astana s-a deplasat pentru următorul meci de campionat. Jocul cu Timba din localitate de desfășoară sâmbătă (06.11), cu începere de la ora 18.

Foto: Roby Boros

Comentarii

comments

Leave a Comment