Will egal succes! Will egal progres!

Will egal succes! Will egal progres!

Will Franklin a completat cel de-al 3-lea sezon în echipamentul roș-albastru al lui CSM CSU Oradea. A fost al 4-lea sezon pentru sportivul texan, al 2-lea în calitate de căpitan, având un an întreg de absență din cauza unei grave accidentări suferite la genunchi în debutul aventurii sale alături de Leii Roșii.

Sezonul 2015/16 a cuprins 44 prezențe pentru Franklin în Liga Națională și 6 în Cupa României. El a avut medii de 9.6 puncte, 5.7 pase decisive, 3.8 recuperări și 1.3 intercepții pentru 13.9 la eficiență. El a avut procentaje de 49% la două puncte, 37% la trei puncte și 84% la linia de pedeapsă. Will a avut o medie de aproape 32 minute pe partidă.

Recordurile stagionale ale lui Will au fost de 27 la eficiență, 18 puncte, 12 pase decisive, 9 recuperări și 4 intercepții. A terminat sezonul cu 85 reușite de două puncte, 55 de pe semicerc și 88 de la linia de pedeapsă. A înscris 423 puncte, a reușit 251 pase decisive, 166 recuperări, 37 recuperări ofensive, 58 intercepții, 2 capace și 89 posesii pierdute. Franklin a strâns 610 puncte de eficiență.

Cel mai interesant aspect legat de acvititatea lui Franklin este legat de rezultatul final atins de echipă. Întotdeauna a fost un jucător interesat de rezultatul înregistrat pe tabela de marcaj și implicit de cel atins de echipa lui la încheierea sezonului. Sunt extrem de mulți jucători care au dezvoltat cel mai bun baschet posibil fiind colegi cu Will. El, sub îndrumarea lui Cristian Achim, cu sprijinul iubitorilor de baschet din Oradea, respectiv cu un nucleu de jucători foarte inteligenți, s-a simțit ca peștele în apă.

Adulat de publicul larg, iubit de antrenor, adorat de publicul cu ochi format, îndrăgit de colegi, apreciat de antrenorii adverși și respectat de adversari. Acesta este William Franklin. Un tip extraordinar de inteligent. Capabil să performeze în orice domeniu dacă își pune mintea la contribuție. Dispus sa facă totul pentru un titlu de campion alături de Oradea. Misiune pe care a îndeplinit-o în data de 2 iunie 2016. O dată pe care niciun pasionat de baschet din orașul de pe Crișul Repede nu o poate uita.

CSM Oradea îi este recunoscătoare pentru că, în cei trei ani cu Will la poziția 1, a obținut următoarele rezultate:

– Sezonul 2011/12 – a jucat câteva minute în Cupa României, după care a fost nevoit să se opereze și a ratat tot restul sezonului.

– Sezonul 2012/13 – locul 3.

– Sezonul 2013/14 – locul 2.

– Sezonul 2015/16 – locul 1.

Alături de titlul din 2016 și finala din 2014, Will Franklin a condus pe CSM CSU Oradea spre două participări la turneul final al Cupei României, acolo unde echipa a pierdut de ambele ori în jocul pentru trofeu.

Will Franklin are 120 meciuri jucate pentru CSM CSU Oradea în Liga Națională, 18 în Cupa României și 6 în FIBA EuroChallenge. El a reprezentat clubul la trei ediții diferite ale All Star Game-ului. Americanul a reușit 1.405 puncte, 654 pase decisive 507 recuperări și 191 intercepții în aproape 4.200 minute de joc în baschetul românesc.

Legătura creată și formată la CSM între Will Franklin, Cristian Achim, nucleul de jucători și public au făcut din Oradea o altă echipă. O grupare altfel decât una oarecare. A făcut din Oradea o campioană!

Foto: Roby Boros

Comentarii

comments