Will Franklin a vorbit despre coșul decisiv al finalei mici și despre sezonul recent încheiat

Will Franklin a vorbit despre coșul decisiv al finalei mici și despre sezonul recent încheiat

Will Franklin, autorul coșului decisiv în Meciul 3 al finalei mici din Liga Națională de baschet masculin – ediția 2016/17, a participat la o conferință de presă în cadrul căreia a vorbit despre medalia de bronz obținută alături de CSM CSU Oradea.

“Faptul că am obținut o medalie reprezintă un succes. Întodeauna să închei sezonul cu o medalie și o clasare pe podium reprezintă un aspect pozitiv. E limpede că nu e medalia pe care ne-am dorit-o, dar am reușit să adăugăm o nouă medalie și să continuăm creșterea tradiției acestui club. Până la urmă e mai bine să obții o medalie decât să nu o obții deloc.”

Referitor la revenirea după o perioadă de câteva luni în care nu a jucat, Will a spus:

“Să mă întorc la Oradea e întotdeauna un sentiment deosebit pentru mine. E ca acasă pentru mine personal. Sunt recunoscător celor din management și staff. Oradea are de ani de zile un program serios și mă simt fericit că am fost parte din el atâția ani. E tot ce conteză pentru mine și cred că și pentru club.”

Referitor la coșul care a adus medalia de bronz, jucătorul nord-american a declarat:

“Vreau să subliniez prestația lui Muha. Ofensiv, pe care a văzut-o toată lumea, dar și defensiv, pe care nu prea o remarcă nimeni. Cert este că fără jocul lui Muha nu se mai ajungea la ultima aruncare în Meciul 3 al finalei mici.

Faptul că am ajuns în acea poziție și să pot recupera mingea sub coșul advers a fost, pot să spun, un miracol. Fără îndoială este și o consecință a experienței și muncii, pentru că ai nevoie de astfel de elemente pentru a te poziționa cum trebuie, dar nu ascund faptul că am avut parte și de ceva noroc. Desigur, după ce am prins mingea știam că va trebui să arunc la coș, deoarece nu exista timp pentru altceva. Bine-nțeles este un sentiment extraordinar să reușesc o astfel de aruncare.”

Despre faptul că nu a jucat în Basketball Champions League:

“Ținând cont de nivelul competiției, de adversari, de antrenorii și jucătorii cu care echipa nostră s-a întâlnit, cu siguranță că regret. Ar fi fost o provocare deosebită. Însă indiferent de cine a jucat, trebuie să apreciem faptul că echipa a avut oportunitatea să joace la acest nivel. De alfel, trebuie să remarcăm dorința oamenilor din club de a performa, de a-și testa limitele, de a împinge limitele. Este ceva extraordinar ce a făcut CSM Oradea în toți acești ani. Cred că asta trebuie să aprecieze suporterii, indiferent cine sunt jucătorii.”

Will a fost întrebat care meci a fost mai dificil, decisivul cu Clujul din semifinale sau cel cu Sibiul din finala mică? Răspunsul:

“Meciul 5 de la Cluj. Mi-am dorit mai mult decât orice să câștigăm acel meci. Nu avem absolut nicio scuză. Echipa noastră a jucat modest în decisiv, după ce în primele patru jocuri cred că am fost mai buni decât adversarul la modul general.

Mi-am dorit să ne calificăm în finală și să avem oportunitatea de a ne apăra titlul. E dureros, chiar și acum, că nu am reușit să o materializăm. Am fost aproape, ne-a lipsit puțin, dar istoria va consemna doar cine a câștigat și clasamentul final. Nimănui nu îi pasă cât ai fost de aproape.”

Despre forma sportivă după o pauză de jumătate de an, Will Franklin a declarat:

“Vreau să îi mulțumesc lui Marius (n.r. Marinău). El are meritul principal pentru faptul că am reușit să intru în formă sportivă. A fost extrem de răbdator cu mine, extrem de pozitiv și mi-a fost alături în fiecare zi. Pe lângă faptul că este un specialist în pregătire fizică desăvârșit este și un om alături de care îți face plăcere să lucrezi ca sportiv. Îi mulțumesc sincer pentru tot ce a făcut pentru mine.

Am 32 de ani, nu mai sunt cel mai tânăr pentru baschetul de performanță, dar mă simt bine. Nu am avut nicio zi în care să spun că e prea greu sau că nu-mi doresc să fac asta.”

Întrebat dacă și-ar dori să revină la Oradea, numărul 55 a spus:

“Vom vedea ce va fi. Nu pot să fac nicio precizare în acest sens.”

Foto: Roby Boros

Comentarii

comments

Attachment