Will Franklin la cea mai strălucitoare linie statistică în acest sezon

Will Franklin la cea mai strălucitoare linie statistică în acest sezon

Will Franklin, căpitanul echipei CSM CSU Oradea, a izbutit cea mai bună linie statistică în actualul sezon competițional. Jucătorul în vârstă de 30 ani a contribuit din plin la succesul repurtat de bihoreni la Mediaș, în fieful lui Gaz Metan, scor 93-76.

Titularizat la poziția 1, Franklin a avut o prestație ofensivă impresionantă. El a ieșit la rampă în postură de finalizator, având procentaje perfecte la aruncări. Un jucător care se ghidează după cu totul alte principii decât cele pur statistice, fiind un fundaș creativ, extrem de inteligent și cu o experiență bogată, Will este genul de jucător care se evidențiază rar din punct de vedere statistic.

Acest lucru este parțial dublat și de faptul că se apără extrem de atent și se implică din punct de vedere fizic în duelurile cu extrem de talentații și periculoșii săi adversari de la poziția 1. Franklin este jucătorul pe care orice antrenor îl iubește, fiind extrem de atent la ce i se cere dinspre banca tehnică. În fine, texanul este prin definiție un jucător interesat în principal să-și pună colegii în valoare și este conștient de importanța jocului colectiv, de necesitatea de a avea suportul și încrederea colegilor de echipă.

La Mediaș, în 26 minute de joc, Will a totalizat 18 puncte. Americanul a avut 4/4 la aruncările de trei puncte și 3/3 la cele de două puncte. A adăugat 5 pase decisive, 3 recuperări și 2 intercepții cu două posesii pierdute pentru 26 la eficiență, respectiv 22 la +/-.

Astfel, Franklin stabilește recorduri personale stagionale la eficiență, puncte, coșuri de trei puncte marcate într-un meci și îl egalează pe cel de două puncte înscrise într-o partidă. De asemenea, a izbutit un nou maxim personal la +/-.

De notat că Will are 7/9 la aruncările de trei puncte, respectiv 13/15 la cele din acțiune în ultimele două meciuri. De fapt sunt două din cele trei jocuri în care el a depășit indicele de 20 în dreptul eficienței în actuala ediție de campionat.

Franklin are medii stagionale de 9.6 puncte, 5.1 pase decisive, 4.2 recuoerări și 1.1 intercepții cu 2.3 posesii pierdute pentru 13.3 la eficiență, respectiv 6.5 la +/-. Will are procentaje de 51% la două puncte, 36% la trei puncte și 84% la linia de pedeapsă.

Foto: Roby Boros

Comentarii

comments

Attachment