Will Franklin se întoarce la CSM CSU Oradea

Will Franklin se întoarce la CSM CSU Oradea

CSM CSU Oradea și William Franklin au ajuns la un acord cu privire la o colaborare a cărei durată se va întinde până la sfârșitul acestui sezon competițional. Americanul se întoarce la echipa pe care a ajutat-o să devină campioană a României.

Născut pe data de 5 aprilie 1985, în Texas, Will Franklin este conducător de joc. El măsoară 1.85 metri și are o experiență de patru sezoane în echipamentul CSM CSU Oradea (în primul nu a jucat accidentându-se la genunchi în presezon).

Franklin are 120 meciuri jucate în Liga Națională, 18 în Cupa României și 6 în EuroChallenge pentru CSM CSU Oradea. El a reprezentat clubul la trei ediții ale All Star Game-ului, în 2013, 2014 și 2016. La nivelul Ligii Naționale, Will are medii statistice de 10.1 puncte, 4.9 pase decisive. 3.8 recuperări, 1.3 intercepții și 13.5 la eficiență în 30:43 minute pe partidă. De asemenea, are procentaje de 50% la două puncte, 36% la trei puncte și 78% la linia de pedeapsă.

Will nu a jucat de la încheierea sezonului precedent. Ultimele sale jocuri s-au consemnat pe parcursul verii trecute, când a participat la un redutabil turneu de baschet cu statut amator, alături de foștii săi colegi de la universitatea Bradley.

El nu a mai jucat un meci competitiv de mai bine de cinci luni, astfel încât în primă fază va trebui să se pună la punct pe parte fizică, urmând să lucreze individual sub îndrumarea preparatorului fizic, Marius Marinău. Ulterior, Franklin va intra în programul echipei, acolo unde va avea de asimilat noutățile din sistemul de joc, dar și particularitățile din jocul unor sportivi alături de care nu a mai jucat în trecut, chiar dacă majoritatea componenților echipei i-au fost colegi de-a lungul sezoanelor precedente.

Absolvent al universității Bradley în anul 2007, Franklin a jucat la nivel profesionist pentru ENAD (Cipru), Borac Nektar (Bosnia), NY Phantoms Braunschweig (Germania), Energa Czarni Slupsk și Polski Cukier Torun (Polonia), respectiv Etoile Sahel (Tunisia).

Comentarii

comments

Attachment