William Franklin: “Îmi place să jucăm rapid”

William Franklin, noul căpitan al echipei CSM Oradea, a vorbit în cadrul conferinței de presă desfășurată miercuri (18.09), la Arena Antonio Alexe din oradea, despre noua alcătuire a grupării roș-albastre, respectiv despre responsabilitățile sale în noua calitate.

Ce părere ai despre noua echipă a lui CSM Oradea?

După ce am jucat câteva meciuri în această alcătuire, consider că arătăm foarte bine. Încep să mă obișnuiesc cu noii jucători și cu noua echipă. Îmi place întreaga structură a echipei, începând cu primii cinci și continuând cu tot lotul de jucători. Ne înțelegem foarte bine între noi.

În comparație cu sezonul precedent, echipa actuală pare să fie mai rapidă. Îți place acest tempo?

Dacă putem să ținem acest ritm este bine. Atât timp cât jucăm rapid, dar nu grăbim inutil lucrurile pe teren și nu facem greșeli sau nu luăm decizii proaste e bine. Să joci ritmat este întotdeauna un avantaj pe terenul de baschet. Vor fi anumite echipe care preferă un joc mai puțin accelerat și cred că vom avea un avantaj.

Cum se prezintă apărarea în acest moment?

Apărarea este în continuare în lucru. Există potențial ca această echipă să se apere foarte bine. Trebuie să mai lucrăm la niște rotații, dar acestea sunt aspecte ce țin mai mult de modul în care ajungem să ne cunoaștem. După ce ne vom simți confortabil să lucrăm împreună și ne vom cunoaște foarte bine cred că și acest aspect se va rezolva. Dar intensitatea din apărare este foarte ridicată și cred că în timp va fi mult mai bine. Contează să jucăm cât mai mult împreună, să cunoaștem cât mai multe unii despre alții.

Este această echipă mai bună din punct de vedere individual raportat la jucătorii care au compus lotul în sezonul precedent?

Fiecare jucător este diferit, la fel cum și oamenii sunt diferiți. Dar nu pot să fac comparații. Aceasta este echipa pe care o avem, o respect foarte mult și am să răspund afirmativ la întrebare. Însă asta e ca și cum aș pune presiune pe noii colegi. Nu e un lucru pe care mi-l doresc. Important este ca fiecare să joace la capacitatea maximă a potențialului pe care îl are. Important este prezentul.

În luna mai ai fost supus unei intervenții chirurgicale minore înainte de a te întoarce în SUA. Cum te simți în acest moment?

A fost o operație minoră. De fapt a fost o intervenție menită să finalizeze operația precedentă care a fost una complicată. Mă simt foarte bine, am petrecut vara acasă și am revenit la Oradea pregătit pentru muncă. Mă simt excelent.

Consideri că ai o responsabilitate în plus ținând cont de faptul că ai fost desemnat noul căpitan al echipei?

Desigur. Asta vine cu rolul de căpitan într-o echipă. Înseamnă că trebuie să vorbesc mai mult în teren. Chiar și atunci când nu sunt motivat trebuie să îi motivez pe ceilalți. Trebuie să fac totul pentru a uni echipa și pentru a ajunge la un consens fiecare cu fiecare. Trebuie să mă autodepășesc pentru a le cere și colegilor același lucru. Evident responsabilitatea este mai mare.

Comentarii

comments

Leave a Comment