Zece zile până la startul Campionatului European U20 masculin Divizia B, ediția 2017

Zece zile până la startul Campionatului European U20 masculin Divizia B, ediția 2017

Campionatul European U20 masculin – Divizia B, ediția 2017, se va desfășura la Oradea între 14 și 23 iulie anul curent. Evenimentul se va bucura de participarea a 21 echipe naționale.

Spre deosebire de tragerea la sorți, efectuată în urmă cu câteva luni, delegația Bosniei-Herțegovina nu va mai participa la acest eveniment. Prin urmare, configurația grupelor contând pentru fazapeliminară a competiției a suferit modificări.

Alcătuirea celor patru grupe este următoarea:

Grupa A – Belarus, Polonia, Finlanda, Armenia, Belgia
Grupa B – Slovacia, Marea Britanie, Russia, Azerbaidjan, Olanda
Grupa C – FYROM, Georgia, Malta, Albania, România
Grupa D – Irlanda, Ungaria, Croația, Kosovo, Portugalia, Moldova

Primele două clasate în fiecare grupă continuă competiția în fazele eliminatorii (sferturi de finală, semifinale, turneul 5-8, jocuri de clasament, finala mică și finala).

Ocupantele locurilor 3-4 în fiecare grupă vor juca în turneul 9-16.

În fine, locurile 5-6 în fiecare grupă vor juca în turneul 17-21.

Evenimentul este organiat de către Federația Română de Baschet, sub egida FIBA Europe. Pentru buna desfășurare a competiției, CSM Oradea a fost desemnat partener al Campionatului European U20 masculin Divizia B – ediția 2017.

Meciurile din cadrul evenimentului amintit se vor desfășura la Arena Antonio Alexe, respectiv la Colegiul Economic Partenie Cosma din Oradea. În plus, Sala LPS Bihorul Oradea va servi drept loc de antrenament pentru formațiile participante pe tot parcursul Campionatului European U20 masculin Divizia B – ediția 2017.

Reamintim că în aceaași formulă, de-a lungul timpului, au fost organizate alte evenimente de amploare în Oradea. Este vorba despre Campionatul European U18 feminin Divizia A – ediția 2011, Campionatul European U18 feminin Divizia B – ediția 2014, o grupă din cadrul EuroBasket Women 2015, respectiv Campionatul European U16 feminin Divizia B – ediția 2016. Așadar, turneul din acest an este al 5-lea cu caracter de competiție continentală în disciplina baschet pe care Oradea îl găzduiește în ultimii șapte ani.

Comentarii

comments