Zoran Vranes, noul antrenor al echipelor U16 și U14

Zoran Vranes, noul antrenor al echipelor U16 și U14

Adacemia CSM Oradea va avea un nou antrenor în sezonul competițional 2016/17. Acesta este Zoran Vranes, originar din Novi Sad, Serbia. El se află la primul angajament în afara granițelor țării sale la nivel de club, având însă experiențe internaționale anterioare din postură de component al staff-ului tehnic la echipele naționale de nivel juvenil.

În vârstă de 28 ani, Vranes și-a desfășurat activitatea până recent în cadrul clubului KK Vojvodina Novi-Sad, cel mai important club din această zonă a Serbiei. El este membru în colegiul antrenorilor Vojvodina și în prezent ocupă funcția de antrenor asistent al echipei naționale U16 masculin a Serbiei.

Vranes se va alătura Academiei CSM Oradea după 20 august. Actualmente, el este prezent la Radom, Polonia, acolo unde participă la Campionatul European U16 masculin – Divizia A, alături de reprezentativa Serbiei. De altfel, Vranes a fost prezent în România pe parcursul lunii iulie, atunci când echipa U16 a Serbiei a participat la un cantonament comun cu echipa națională U16 a României, în cadrul acordului de colaborare existent între federațiile celor două țări.

În sezonul 2016/17, Vranes va ocupa funcția de antrenor alături de Călin Pop la echipele U16 și U14 ale LPS Bihorul Oradea, ambele înscrise în Campionatul Național al României.

De notat că echipa U16 va fi alcătuită din vârfurile generației 2002, respectiv din câțiva jucători născuți în anul 2001. Așadar, grosul echipei va fi alcătuit din sportivi cu un an mai tineri la categoria U16.

Echipa U14, alcătuită din sportivii generației 2003, campioană națională la minibaschet în urmă cu un an, va lua parte și într-o competiție internațională. Este vorba despre European Youth Basketball League (EYBL), o competiție în cadrul căreia Oradea se va duela cu echipe din Ungaria, Cehia, FYROM, Muntenegru și Serbia. Primul turneu se va desfășura la Pecs, Ungaria, între 25 și 27 august.

Zoran Vranes va colabora în principal cu Călin Pop, coordonatorul Academiei CSM Oradea, respectiv cu Anamaria Mesaros, antrenoarea care a ocupat funcția de antrenor principal al generației 2003 la CN de minibaschet 2015. Vranes îl va înlocui pe Dusan Petrovic, căruia îi mulțumim pe această cală pentru colaborarea din sezonul anterior și îi urăm mult succes în continuarea activității de antrenor.

Comentarii

comments

Attachment

vranes